Στο «σφυρί» πρόσκληση του Στίβεν Χόκινγκ σε πάρτι για χρονοταξιδιώτες

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπορεί στο πάρτι του το 2009 να μην εμφανίστηκε κανείς, αλλά ο διάσημος φυσικός δεν έχασε τις ελπίδες του.

Το 2013, ένα τυπογραφείο του Λονδίνου τύπωσε προσκλήσεις σε ένα πάρτι που είχε ήδη γίνει από το 2009, όταν ο φυσικός Στίβεν Χόκινγκ έδωσε ένα πάρτι στο οποίο δεν εμφανίστηκε κανείς.

Στο πάρτι, υπήρχαν μπαλόνια, σαμπάνια και ένα τεράστιο πανό με τη φράση «Καλωσορίσατε Χρονοταξιδιώτες». Ο Χόκινγκ, ο οποίος απεβίωσε στις αρχές της φετινής χρονιάς, διεξήγαγε ένα πείραμα για τη δυνατότητα ταξιδιού στον χρόνο. Θεωρητικά, θα μπορούσε κάποιος να πάει στο πάρτι του, ακόμη και αν η πρόσκληση σε αυτό είχε τυπωθεί πολλά χρόνια αργότερα. Προς το παρόν, ακόμη κι αν κάποιοι χρονοταξιδιώτες είδαν την πρόσκληση του Χόκινγκ, κανείς τους δεν την αποδέχτηκε.

Artist’s proof Stephen Hawking’s Time Travellers Invitation October 2013 CHRISTIE’S IMAGES LTD 2018

Εκτύπωση αυτής της πρόσκλησης δημοπρατήθηκε πριν λίγες μέρες στον οίκο Christie’s στο Λονδίνο, στο πλαίσιο δημοπρασίας πολλών αντικειμένων του φυσικού: αντίγραφα των πιο σημαντικών εργασιών του, μετάλλια και βραβεία που είχε λάβει, αντίτυπο του βιβλίου του «Μια Σύντομη Ιστορία του Χρόνου» το οποίο ο ίδιος είχε υπογράψει με δακτυλικό του αποτύπωμα, ένα μπουφάν του, ενώ τα έσοδα από το παλαιότερο αναπηρικό αμαξίδιό του θα πάνε στη Motor Neuron Disease Foundation και στο Ίδρυμα Στίβεν Χόκινγκ.

epaselect epa07130916 A gallery assistant views a motorised wheelchair owned by Professor Stephen Hawking from1988 during a preview for the Sale On the Shoulders of Giants at Christies Auction House in London, Britain, 30 October 2018.The sale include a number of personal items from the estate of Professor Stephen Hawking and the money from the sale will be offered for the Stephen Hawking Foundation and the Motor Neurone Disease Association.  EPA/NEIL HALL

Αυτός, πάντως, στου οποίου την κατοχή θα περάσει η πρόσκληση για το πάρτι επιφορτίζεται με ένα καθήκον. «Ελπίζω ότι αντίγραφα της πρόσκλησης θα επιβιώσουν για πολλά χρόνια» είχε πει ο Χόκινγκ, ο οποίος «πάντα» θα περιμένει να υποδεχθεί καλεσμένους στο πάρτι της 28ης Ιουνίου του 2009, στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Σχετικά άρθρα