Στο «στόχαστρο» Βρετανών βουλευτών βρέθηκε το Fortnite

Στο «στόχαστρο» Βρετανών βουλευτών βρέθηκε το Fortnite
Η κατασκευάστρια εταιρεία του παιχνιδιού κατηγορήθηκε ότι δεν ελέγχει την ηλικία των χρηστών αλλά και το πόση ώρα εκείνοι περνούν στο παιχνίδι.

Οι κατασκευαστές του Fortnite, ενός από τα πιο δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια που υπήρξαν ποτέ, ανακρίθηκαν από βουλευτές σχετικά με το ποια μέτρα λαμβάνονται προκειμένου να προστατευτούν οι χρήστες του παιχνιδιού. Η ακρόαση της επιτροπής κλήθηκε προκειμένου να εξεταστούν οι αναδυόμενες και εθιστικές τεχνολογίες.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι της Epic Games ρωτήθηκαν με ποιον τρόπο εξασφάλιζαν ότι οι χρήστες δεν ξόδευαν υπερβολικά πολύ χρόνο ή χρήματα στο παιχνίδι. Ο νομικός σύμβουλος Canon Pence δήλωσε ότι αυτό δεν ήταν κάτι που η εταιρεία παρακολουθούσε στην παρούσα φάση. «Αυτό είναι αξιοπερίεργο», δήλωσε ο Damian Collins, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής σχετικά με τον ψηφιακό, πολιτιστικό, ενημερωτικό και αθλητικό κλάδο. «Εσείς είστε αυτοί που έχετε την ευθύνη να το κάνετε», υποστήριξε.

Μεταξύ των ανησυχιών που εκφράστηκαν από τους βουλευτές ήταν το κατά πόσο η Epic Games έκανε αρκετά προκειμένου να επαληθεύσει την ηλικία των παικτών ή να ενθαρρύνει τους παίκτες να κάνουν διαλείμματα μετά από μεγάλες περιόδους παιχνιδιών.

Ο κ. Collins ρώτησε, επίσης, τους εκπροσώπους της Epic Games το αν συγκέντρωναν λεπτομερείς πληροφορίες στο πόσο χρόνο οι παίκτες περνούσαν παίζοντας Fortnite, και εκείνοι απάντησαν πως δεν συγκεντρώνονταν τέτοια δεδομένα. «Δεν πιστεύω ότι δεν γνωρίζετε αυτή την πληροφορία και προσωπικά υποψιάζομαι ότι δεν είναι κάτι που μπορείτε να συζητήσετε», απάντησε ο κ. Collins.

Ένας άλλος βουλευτής, ο Simon Hart, ρώτησε αν η Epic Games έκανε κάποια προσπάθεια να μετρήσει το πόσο επηρεάζει ο χρόνος στην οθόνη τους παίκτες. «Όχι απ’ όσο γνωρίζω», απάντησε ο υπεύθυνος marketing της εταιρείας, Matt Weissinger, ο οποίος στη συνέχεια συμπλήρωσε πως: «Πιστεύω ότι η προτίμησή μας είναι να προσφέρουμε τα απαραίτητα εργαλεία ώστε οι γονείς να καθορίζουν τον χρόνο που θα περνάει ένα παιδί στο παιχνίδι».

Τον Απρίλιο, ο Δούκας του Σάσεξ ζήτησε να καταργηθεί το Fortnite, υποστηρίζοντας ότι το παιχνίδι είχε «δημιουργηθεί για να είναι εθιστικό». Και την Τετάρτη, ο κ. Pence, δήλωσε ότι το προσωπικό της Epic Games «είχε κάπως αιφνιδιαστεί» από το σχόλιο του πρίγκιπα Χάρι.