Τι συμβαίνει με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; – Γιατί οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές πηγαίνουν στην Κίνα

Τι συμβαίνει με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; – Γιατί οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές πηγαίνουν στην Κίνα
epa07557652 The e.GO Life electric car is charged at the start of the e-car production line of the electric vehicle developer e.GO Mobile AG, which comprises 30,000 units per year, in Aachen, Germany, 09 May 2019. EPA/SASCHA STEINBACH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ΕΕ εκφράζει ανησυχία για αθέμιτο ανταγωνισμό από την Κίνα και ξεκινά έρευνα για τυχόν εμπλοκή της Κίνας στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Η παγκόσμια πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων οδήγησε ευρωπαίους κατασκευαστές στο Πεκίνο, με την ελπίδα να αναδείξουν τα νέα τους μοντέλα.

Από τις 4 Μαΐου, διεξάγεται ένας κρίσιμος διάλογος στη μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, καθώς οι κατασκευαστές πρέπει να αποδείξουν την αξία των προϊόντων τους σε μια αγορά που αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό και πιέσεις για χαμηλότερες τιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει ανησυχία για αθέμιτο ανταγωνισμό από την Κίνα και ξεκινά έρευνα για τυχόν εμπλοκή της Κίνας στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Εταιρίες όπως η Volkswagen και η Stellantis αναθεωρούν τη στρατηγική τους, συνεργαζόμενες με κινεζικούς φορείς, παρά τις προηγούμενες επικρίσεις και αντιδράσεις.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα καθώς το Πεκίνο επιχειρεί να ξεπεράσει διάφορα εμπόδια που υπάρχουν στην Ευρώπη, με την μάρκα BYD να φιγουράρει ως η πρώτη κινεζική εταιρεία που θα κατασκευάζει αυτοκίνητα στην εν λόγω ήπειρο, με έδρα την Ουγγαρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: