Στο τραπέζι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας

Στο τραπέζι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας

Το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» θα θέσει το ΠΑΣΟΚ σε συνάντηση στελεχών στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα.

Ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο, που θα αφορά αφενός την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και αφετέρου την προστασία και στήριξη των καταναλωτών, επιθυμεί να υπάρξει και να υλοποιηθεί το ΠΑΣΟΚ.

Για τον λόγο αυτό, το κόμμα πρόκειται να θέσει σήμερα το θέμα της ΔΕΗ σε συνάντηση στελεχών του με στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, όπως αποφασίσθηκε χθες σε σύσκεψη υπό τον πρόεδρο του Κινήματος, Ευ. Βενιζέλο. Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός ΠΕΚΑ Ι. Μανιάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Π. Κουκουλόπουλος, ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κων. Μαθιουδάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθ. Ζερβός και από το ΠΑΣΟΚ οι Π. Ρήγας, Χρ. Πρωτόπαππας και Δημ. Καρύδης.

Η συζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες, κινήθηκε στο πνεύμα των οδηγιών του κ. Βενιζέλου στην πρόσφατη σύσκεψη κομματικών και κυβερνητικών στελεχών, σύμφωνα με τις οποίες όλα τα θέματα είναι στο «τραπέζι», με οργανωμένο τρόπο, αλλά κανένα δεν αντιμετωπίζεται χαλαρά και εκτός δεσμεύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη σημερινή συνάντηση με στελέχη του Μαξίμου και τους συναρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να αναζητηθούν οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που θέτουν πολίτες και φορείς σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Έρχονται νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ

Θέμα επαναδιαπραγμάτευσης για ιδιωτικοποιήση ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ