Στο «τραπέζι» των ειδικών και η απαγόρευση κυκλοφορίας πριν τις 21:00- Βατόπουλος: «Εάν είναι να γίνει κάτι, να γίνει άμεσα»

Στο «τραπέζι» των ειδικών και η απαγόρευση κυκλοφορίας πριν τις 21:00- Βατόπουλος: «Εάν είναι να γίνει κάτι, να γίνει άμεσα»
Κλειστό κατάστημα εστίασης στην ΑΘήνα , μετά από την εφαρμογή του μέτρου του κλεισίματος της εστίασης για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού , Αθήνα, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλα είναι στο «τραπέζι», τόνισε ο καθηγητής απαντώντας στο ερώτημα του εάν τα δεδομένα που υπάρχουν δείχνουν την ανάγκη λήψης νέων μέτρων.

«Παράθυρο» για τη λήψη πρόσθετων μέτρων, ακόμη και για να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας πριν τις 9 το βράδυ αφήνουν οι ειδικοί οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα και αύριο.

«Είναι σαφές ότι το υγειονομικά σωστό είναι η ελαχιστοποίηση των επαφών των ανθρώπων και η εντατικοποίηση των εμβολιασμών» δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται στη χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

«Εάν είναι να γίνει κάτι πρέπει να γίνει άμεσα» τόνισε ο καθηγητής απαντώντας στο ερώτημα του εάν τα δεδομένα που υπάρχουν δείχνουν την ανάγκη λήψης νέων μέτρων.

Όπως εξήγησε ο Βατόπουλος, εάν προκριθεί ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα, τότε αυτό πρέπει και να γίνει. «Όλα είναι στο τραπέζι προφανώς» είπε εκτιμώντας πως η αύξηση των κρουσμάτων σχετίζεται με την γενικότερη κινητικότητα που παρατηρείται.

Σύμφωνα με τον καθηγητή και η εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας πριν τις 9 το βράδυ είναι στο τραπέζι ωστόσο λαμβάνεται υπ’ όψιν η δυσκολία εφαρμογής ενός τέτοιου μέτρου λόγω του μεγάλου όγκου πολιτών στην Αθήνα.