Στον αέρα διαλύθηκε το SpaceshipTwo

Στον αέρα διαλύθηκε το SpaceshipTwo

Εσωτερική βλάβη δείχνουν οι έρευνες ως την αιτία για τη συντριβή του διαστημόπλοιου της Virgin Galactic.

Σε εσωτερική βλάβη και συγκεκριμένα στην πρόωρη ενεργοποίηση του συστήματος «feathering» του αεροσκάφους, οφείλεται η συντριβή του τουριστικού διαστημόπλοιου της Virgin Galactic την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωα με τον επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών των ΗΠΑ η βλάβη εντοπίζεται στο σύστημα αυτό, το οποίο περιστρέφει τις πτέρυγες του αεροσκάφους προς τα πάνω σε γωνία 65 μοιρών – στη θέση αυτή τα φτερά δημιουργούν μια ισχυρή οπισθέλκουσα δύναμη και μειώνουν την ταχύτητα καθόδου για λόγους ασφάλειας. Οι εμπειρογνώμονες εντόπισαν ανέπαφες τις δεξαμενές καυσίμων και τον κινητήρα του διαστημοπλοίου, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν σημειώθηκε έκρηξη, δήλωσε ο εκτελών χρέη προέδρου του Συμβουλίου, Κρίστοφερ Χαρτ σε συνέντευξη Τύπου στην Μοχάβε της Καλιφόρνιας, κοντά στον τόπο της συντριβής του.

Το διαστημόπλοιο της Virgin Galactic, της εταιρείας του πολυεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον, συνετρίβη στη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο κυβερνήτης του και να τραυματιστεί σοβαρά ο συγκυβερνήτης.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας η οποία εξετάζει τα αίτια της συντριβής του επιβατικού διαστημοπλοίου της Virgin Galactic κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης σε έρημο της Καλιφόρνιας, εκτιμά απο τις πρώτες ενδείξεις ότι το SpaceShipTwo φαίνεται να έχει σπάσει στα δυο κατά τη διάρκεια της πτήσης.

«Το πεδίο όπου έπεσαν τα συντρίμμια υποδηλώνει ότι υπήρξε διάλυση του σκάφους εν πτήσει»,ανέφερε ο Χαρτ. «Θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα όταν εξετάσουμε όλες τις πηγές που διαθέτουμε».