Την ερχόμενη Δευτέρα η απολογία του Άγγελου Φιλιππίδη

Την ερχόμενη Δευτέρα η απολογία του Άγγελου Φιλιππίδη

Θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ μέχρι τότε - Τι δήλωσε για την απέλαση του από την Τουρκία. 

Τελευταία Ενημέρωση: 12:35

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα ζήτησε και έλαβε, από τον ανακριτή της υπόθεσης του ΤΤ, ο πρώην επικεφαλής της τράπεζας Άγγελος Φιλιππίδης. Ο κ. Φιλιππίδης μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φιλιππίδης κατηγορείται για απιστία και άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για δανειοδοτήσεις που χορήγησε το ΤΤ στους επιχειρηματίες Λ. Λαυρεντιάδη, Δ. Κοντομηνά και Κυριάκο Γριβέα. Σε βάρος του κ. Φιλιππίδη, εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες και δεύτερο ένταλμα σύλληψης, όπως είναι γνωστό, για τις ίδιες κατηγορίες που αφορούν δανειοδοτήσεις σε εταιρείες real estate του επιχειρηματία Παν. Ευθυμίου.

Νωρίτερα ο κ. Φιλιππίδης προσερχόμενος στη Γενική Ασφάλεια δήλωσε: «Προσήλθα οικειοθελώς και άμεσα όπως υποσχέθηκα χθες το βράδυ». Σύμφωνα με ελληνικές δικαστικές αρχές ο κ. Φιλιππίδης απελάθηκε από την Τουρκία, ενώ αντίστοιχη πληροφορία δημοσίευαν και τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο συνήγορος του κ. Φιλιππίδη πάντως υποστηρίζει ότι ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ αφέθηκε ελεύθερος από τις τουρκικές αρχές τη νύχτα. «Υλοποιούμε ό,τι είχαμε πει, μόλις αφέθηκε ελεύθερος άμεσα επιστρέφει στην Ελλάδα για να τεθεί στη διάθεση των ελληνικών αρχών».

Διαβάστε επίσης: Έφτασε στη ΓΑΔΑ ο Άγγελος Φιλιππίδης 

«Έκανα αυτό που είχα πει από την αρχή, να έρθω στην Ελλάδα» επανέλαβε έξω από το γραφείο του ανακριτή.Όπως είπε ο ίδιος ο κατηγορούμενος για την υπόθεση του ΤΤ, χθες το βράδυ στις 12, ολοκληρώθηκε η διαδικασία και πλέον ήταν και τυπικά ελεύθερος από τις τουρκικές αρχές. Τον ενημέρωσαν, ωστόσο, ότι στις 9 σήμερα το πρωί επρόκειτο να ενεργοποιηθεί το δεύτερο ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί για δανειοδοτήσεις του ΤΤ.

«Εγώ τους είπα ότι θα φύγω για την πατρίδα μου, με την πρώτη πτήση» ανέφερε ο κ. Φιλιππίδης, ο οποίος σκοπεύει να ζητήσει προθεσμία για την απολογία του, ώστε να λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.