Στον «πάγο» η χώρα – Έρχεται διπλό κύμα ψύχους

Στον «πάγο» η χώρα – Έρχεται διπλό κύμα ψύχους
epa09021816 A pedestrian crosses the street as a mixture of snow and freezing rain accumulates on the ground in Washington, DC, USA, 18 February 2021. A winter storm warning in the nation's capital is in effect into 19 February, with slick roads and icy conditions forecast for the region. Winter weather that struck a huge section of the country is moving eastwards. EPA/MICHAEL REYNOLDS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει.

Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις και σε χαμηλότερα υψόμετρα, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ Θεόδωρος Κολυδάς, αύριο και μεθαύριο θα πέσει η θερμοκρασία λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και σε ημιορεινές περιοχές. Με μια μικρή εξασθένηση την Τετάρτη, η κακοκαιρία θα επανέλθει την Παρασκευή με πολλές βροχοπτώσεις.

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

ΤΡΙΤΗ 9-1-2024

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, στη δυτική Πελοπόννησο, την Κρήτη, σε όλο το Αιγαίο και βαθμιαία στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Τα φαινόμενα, που είναι πιθανό να είναι τοπικά έντονα, στα δυτικά γρήγορα θα σταματήσουν, ενώ από το απόγευμα στα ανατολικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τοπικά κυρίως στα κεντρικά και τα νότια ορεινά και ημιορεινά.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 7 με 8 μποφόρ. Στα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 και σταδιακά στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια και τα κεντρικά στους 8 με 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο στους 14 με 16 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου στους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10-1-2024

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο με τοπικές βροχές στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους κυρίως στα κεντρικά και τα νότια ορεινά και ημιορεινά, καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κατά τόπους κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΕΜΠΤΗ 11-1-2024

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο Ιόνιο, το κεντρικό και το νότιο Αιγαίο και στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών στο νότιο Ιόνιο και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί – νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-1-2024

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες σε όλη τη χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την Κρήτη και βαθμιαία στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση από τα βόρεια.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: