Στον Πειραιά η νέα πλωτή δεξαμενή της Cosco

Στον Πειραιά η νέα πλωτή δεξαμενή της Cosco

H δεξαμενή θα χρησιμοποιείται στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και θα προστεθεί στις άλλες δυο πλωτές και δυο σταθερές δεξαμενές του ΟΛΠ.

Στον Πειραιά βρίσκεται από την Κυριακή τα ξημερώματα η νέα μεγάλη πλωτή δεξαμενή «Πειραιάς ΙΙΙ» των 84.239 τόνων ολικής χωρητικότητας που αγόρασε ο ΟΛΠ έναντι 23.835.000 ευρώ και κατασκευάστηκε στην Cosco SH (Dalian) Shipyard Co. Η δεξαμενή θα χρησιμοποιείται στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος (ΝΕΖ) και έρχεται να προστεθεί στις άλλες δυο πλωτές και δυο σταθερές (πέτρινες) δεξαμενές που διαθέτει ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η δεξαμενή ωφέλιμου μήκους 240 μέτρων, πλάτους 45 μέτρων, βάθους 18 μέτρων και ανυψωτικής ικανότητας 22.000 τόνων έφτασε με το πλοίο βαρέων μεταφορών «Xin Guang Hua». Προσωρινά αγκυροβολήθηκε πλησίον του ανατολικού προβλήτα της ΝΕΖ αλλά θα προσδεθεί οριστικά στις σχετικές υποδομές που έχουν κατασκευαστεί στον δυτικό προβλήτα της ΝΕΖ σήμερα Δευτέρα στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα. Εκεί θα προσδεθεί στις ειδικές υποδομές που έχει κατασκευάσει ο ΟΛΠ.

Πλέον στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος (ΝΕΖ) θα λειτουργούν πέντε δεξαμενές: τρεις πλωτές, οι «Πειραιάς I» και «Πειραιάς ΙII» στον δυτικό προβλήτα και η Πειραιάς II στον ανατολικό προβλήτα, όπως και δυο μόνιμες (“πέτρινες”) δεξαμενές.

Η επένδυση εντάσσεται στο πρόγραμμα δεσμευτικών επενδύσεων που υλοποιεί η COSCO στα πλαίσια της συμφωνίας για την απόκτηση του 67% (51% + 16% με το πέρας των επενδύσεων) του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς .