Στον Σωκράτη Κόκκαλη περνά η ελληνική Mothercare

Στον Σωκράτη Κόκκαλη περνά η ελληνική Mothercare
Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023 η Intracom Holdings θα αποκτήσει ένα επιπλέον ποσοστό 46,6% συγκεντρώνοντας συνολικά το 74,21%.

Βασικός μέτοχος της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας Ι. Κλουκίνας – I.  Λάππας, που αναπτύσσει στην Ελλάδα και στη Ρουμανία το δίκτυο καταστημάτων Mothercare και ELC, είναι από χθες Πέμπτη, η Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη.

Σε μια ανέλπιστη για πολλούς, όχι όμως και για τη Χρηματιστηριακή αγορά κίνηση, η Intracom Holdings ανακοίνωσε ότι απέκτησε από τον κ. Σπεντζάρη το 27,61% της Ι. Κλουκίνας – I.  Λάππας της λιανεμπορικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στο παιδικό ρούχο και παιxνίδι, διαθέτει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο ακινήτων και την τελευταία διετία είχε βρεθεί σε «συμπληγάδες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η χθεσινή είσοδος της Intracom στο μετοχικό κεφάλαιο της Ι. Κλουκίνας – I.  Λάππας είναι μόνο η αρχή. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο θα αποκτήσει ένα επιπλέον ποσοστό 46,6% συγκεντρώνοντας συνολικά το 74,21% έναντι συνολικού τιμήματος άνω των 28,5 εκατ. ευρώ. Η Intracom έχει υπογράψει δεσμευτικό μνημόνιο και με τους βασικούς μετόχους της Ι. Κλουκίνας – I.  Λάππας, Ιωάννη Λάππα Βιολέτα Λάππα, Μαίρη Λάππα, μια κυπριακή εταιρία και την Κλεοπάτρα Λάππα κατόχους συνολικά άμεσα και έμμεσα του 46,6 % της εταιρείας για τον ορισμό των βασικών όρων αποκτήσεις από την εταιρεία ή την θυγατρική της Intracom Properties του πακέτου μετοχών έναντι 18, 7 εκατ. ευρώ.

Το χθεσινό πακέτο μετοχών, η Intracom το απέκτησε από τον κύριο Λουκά Σπεντζάρη, βασικό μέτοχο της Ι. Κλουκίνας – I.  Λάππας, ο οποίος είχε έρθει σε ρήξη με τη διοίκηση της από το kαλοκαίρι του 2021 και είχε προσφύγει και στη δικαιοσύνη ζητώντας διαχειριστικό έλεγχο στην εταιρεία.

Για τον έλεγχο το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, όπως έγινε γνωστό πρόσφατα, έκανε εν μέρει δεκτή και μόνο για τη χρήση του 2020 και όχι για τη χρήση του 2021 όπως είχε ζητηθεί με την αίτηση.

Η  κόντρα του κυρίου Σπεντζάρη με την οικογένεια Λάππα που ασκεί τη διοίκηση αφορούσε βασικά για το αν η εκμίσθωση επενδυτικού ακινήτου της εταιρείας στην οδό Ερμού στην Adidas ήταν επωφελής για την εισηγμένη.

Η Κλουκίνας Λάππας αντιπροσωπεύει τον brand Mothercare από το 1999 ενώ συμφώνησε το 2003 την ανάπτυξη του σήματος στις βαλκανικές χώρες. Η συμφωνία με την ELC χρονολογείται από το 2007 και προέβλεπε την ανάπτυξη καταστημάτων εκτός της Ελλάδας και σε βαλκανικές χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον περασμένο Νοέμβριο η εταιρεία ανακοίνωσε την αποχώρηση της από την Αλβανία και την Σερβία. Τα τρία καταστήματα που διέθετε στις δύο χώρες με βάση τον προγραμματισμό έκλεισαν τον περασμένο Ιανουάριο. Σήμερα η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με 30 καταστήματα και διαθέτει και έξι ακόμη στη Ρουμανία όπου η τοπική θυγατρική εμφανίζει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Το 2021 οι ενοποιημένες πωλήσεις της ήταν 28,2 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 6,73 εκατ. ευρώ ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2022 ο τζίρος της ήταν 13,09 εκατ. ευρώ, τα τα EBITDA στα 6,27 εκατ. ευρώ ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων ξεπερνούσε τα 41 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: