Στουρνάρας: Δεν φεύγω από το υπουργείο Οικονομικών

Στουρνάρας: Δεν φεύγω από το υπουργείο Οικονομικών

Ξεκίνημα των διαπραγματεύσεων για τη μείωση του χρέους μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων από την Eurostat.

Αρνητική απάντηση στα σενάρια περί αποχώρησής του από το υπουργείο Οικονομικών έδωσε ο Γιάννης Στουρνάρας. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Οικονομικών γνωστοποίησε ότι οι διαπραγματεύσεις για τη μείωση του χρέους θα ξεκινήσουν μόλις δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της Eurostat, με επικεφαλής της διαπραγμάτευσης τον ίδιο.

Στο συμπέρασμα-ερώτηση δημοσιογράφου «άρα δεν θα φύγετε από το υπουργείο Οικονομικών», ο κ. Στουρνάρας δήλωσε κατηγορηματικά «όχι δεν θα φύγω, πού να πάω;».

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι το μεσοπρόθεσμο σχέδιο 2015 – 2017 θα πρέπει να έχει ψηφιστεί από τη Βουλής έως τις 5 Μαΐου, και όπως δήλωσε δεν πρόκειται να περιλαμβάνει νέα μέτρα.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών μίλησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται νομοσχέδιο το οποίο μεταξύ άλλων επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία της τραπεζικής αγοράς, στο καθεστώς ασφάλισης των αυτοκινήτων καθώς και αλλαγές στο τρόπο λειτουργίας των τυχερών παιγνίων.

«Όσο η χώρα αποκτά δημοσιονομική αυτάρκεια θα είναι σε θέση να καθορίζει τις βασικές πτυχές του νέου αναπτυξιακού προτύπου της. Οι ελληνικές επιχειρήσεις θα αναβαθμίζουν συνεχώς το μερίδιο τους στις διεθνείς αγορές αγαθών και υπηρεσιών με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση», είπε ο Γιάννης Στουρνάρας.

«Oι τελευταίες εξελίξεις είναι δηλωτικές της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι Ευρωπαίοι εταίροι στη χώρα μας», συμπλήρωσε, ενώ ανέφερε ότι πλέον υποχρέωση της Ελλάδας είναι «να επιταχύνουμε τη διαδικασία προς την αναπτυξιακή τροχιά. Το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου είναι ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση αυτή» κατέληξε.

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ. Η αξιωματική αντιπολίτευση διαμαρτυρήθηκε για τις εσπευσμένες διαδικασίες με τις οποίες η κυβέρνηση επιθυμεί να περάσει από τη Βουλή το επίμαχο ν/σ.

Διαβάστε ακόμη:

Fortune: Η Ελλάδα παραμένει ακόμα σε κακά χάλια

Στο 1,566 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο τρίμηνο

Νέα αύξηση του δημόσιου χρέους