Στους «4» του Roland Garros η Μαρία Σάκκαρη

Στους «4» του Roland Garros η Μαρία Σάκκαρη
epa06929926 Maria Sakkari of Greece in action against Mihaela Buzarnescu of Romania during their match in the Mubadala Silicon Valley Classic Finals on the San Jose State University campus in San Jose, California, USA, 05 August 2018. EPA/JOHN G. MABANGLO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H Eλληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε με 2-0 σετ της Σβίατεκ και προκρίθηκε στους «4» του Roland Garros όπου θα αντιμετωπίσει την Τσέχα Kρεϊτσίκοβα το απόγευμα της Πέμπτης

Η πρώτη Ελληνίδα που φτάνει στους «4» του Roland Garros γίνεται η Μαρία Σάκκαρη, η οποία συνεχίζει να γράφει ιστορία.

H Eλληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε με 2-0 σετ της Σβίατεκ και προκρίθηκε στους «4» όπου θα αντιμετωπίσει την Τσέχα Kρεϊτσίκοβα, το απόγευμα της Πέμπτης. H Σάκκαρη έκανε ένα μικρό θαύμα, καθώς υποχρέωσε την Πολωνή στην απώλεια του πρώτου της σετ στο Roland Garros από το 2019 έπειτα από 21 σερί κερδισμένα.

Η Ελληνίδα, αν και βρέθηκε πίσω 0-2 με break, έκανε το 2-2 και μετά πήγαν χέρι – χέρι μέχρι το 8ο game (4-4) ώσπου η Σάκκαρη έκανε break και προηγήθηκε με 5-4.

Η Μαρία έχασε αρχικά το πρώτο της set point, όμως έσβησε επιτυχώς ένα break της Σβίατεκ και τελικά πήρε ένα μεγάλο ράλι για να κάνει το 6-4 μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς σε 47 λεπτά.

Σπουδαίες στιγμές

Μεγάλες, σπουδαίες στιγμές για το ελληνικό τένις! Σε όλα τα επίπεδα! Τι και αν έχανε η σπουδαία Σάκκαρη με 2-0 στην αρχή του πρώτου σετ. Την… κατασπάραξε τη Σβιάτεκ. Το Νο.9 της Παγκόσμιας Κατάταξης του γυναικείου τένις.

«Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα. Και τώρα ημιτελικά. Προφανώς όλα γίνονται. Στον δρόμο για το ιερό δισκοπότηρο του παγκοσμίου τένις.

Επόμενο εμπόδιο; Η Τσέχα Κρεϊτσίκοβα το απόγευμα της Πέμπτης (10/6).