Στρατηγικό deal του Corallia με ένα απ’ τα μεγαλύτερα cluster της Ευρώπης

Στρατηγικό deal του Corallia με ένα απ’ τα μεγαλύτερα cluster της Ευρώπης

Ισχυροποίηση των δεσμών συνεργασίας μεταξύ του mi-Cluster και του Minalogic στη μικροηλεκτρονική.

Διμερή στρατηγική συμφωνία υπέγραψε το ελληνικό mi-Cluster με το cluster Minalogic της Grenoble, ένα από τα μεγαλύτερα οικοσυστήματα μικροηλεκτρονικής στην Ευρώπη. Με την υπογραφή της διμερούς συμφωνίας και την πρόσφατη ένταξή στην πανευρωπαϊκή συμμαχία Silicon Europe Alliance, το mi-Cluster επιδιώκει να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα, την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια της ελληνικής βιομηχανίας μικροηλεκτρονικής στο διεθνές στερέωμα.

Η επισφράγιση της συνεργασίας των δύο cluster, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρόεδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας François Hollande, κατά την επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία του Corallia, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.

Η Isabelle Guillame, Minalogic CEO, ανέφερε σχετικά: «Το mi-Cluster και το Minalogic συμμετέχουν ήδη στην πανευρωπαϊκή συμμαχία Silicon Europe Alliance, η οποία περιλαμβάνει 12 κορυφαία cluster μικροηλεκτρονικής της Ευρώπης, με σκοπό την παροχή μιας πανευρωπαϊκής υποστήριξης των μελών τους και ειδικά των καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σήμερα, αυτή η νέα συμφωνία ενισχύει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις των ψηφιακών οικοσυστημάτων των δύο χωρών».

Ο Δημήτρης Παπαηλιού, mi-Cluster Manager, δήλωσε: «Η διμερής συμφωνία συνεργασίας με το Minalogic θα δώσει πολλές ευκαιρίες στο mi-Cluster και τα μέλη του, τόσο για συμμετοχή σε δράσεις διεθνοποίησης, όπως η κοινή παρουσία του mi-Cluster και του Μinalogic στη διεθνή έκθεση CES 2016, όσο και για την ενίσχυση εμπορικών και ερευνητικών συνεργασιών, την ανταλλαγή γνώσης και την περαιτέρω ανάδειξη του ελληνικού ταλέντου στην Ευρώπη, όπου ήδη τα μέλη του mi-Cluster δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία».

Το Minalogic είναι ένα από το σημαντικότερα οικοσυστήματα στον τομέα της μικροηλεκτρονικής, που αναπτύσσεται στην περιοχή Rhône-Alpes της Γαλλίας. Σκοπός του είναι να διευκολύνει τη δικτύωση μεταξύ των εταιρειών, να προωθήσει την καινοτομία και να διασφαλίσει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων του κλάδου.

Το Silicon Europe Alliance είναι ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά meta-cluster του κόσμου στον κλάδο της μικροηλεκτρονικής. Στην πανευρωπαϊκή συμμαχία Silicon Europe Alliance, η οποία πήρε σάρκα και οστά το 2012, συμμετέχουν 12 κορυφαία τεχνολογικά cluster μικροηλεκτρονικής της Ευρώπης . Ξεκίνησε με τη συμμετοχή 6 cluster από τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γαλλία και την Αυστρία (Silicon Saxony, DSP Valley, High Tech NL, Minalogic, BCS NL, me2c) και αναπτύχθηκε με την ένταξη 6 επιπλέον cluster από την Ιταλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ελλάδα (Distretto Green & High Tech, MIDAS, GAIA, NMI, SCS Cluster, mi-Cluster). Στόχος του Silicon Europe Alliance είναι η εδραίωση κοινής πλατφόρμας για την ανάπτυξη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και την ανάδειξη των ισχυρών τεχνολογιών των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και ακαδημαϊκών φορέων και η ενίσχυση της θέσης της Ευρώπης στην παγκόσμια τεχνολογική σκηνή.