Τα 20 πιο σημαντικά λεπτά της ημέρας

Τα 20 πιο σημαντικά λεπτά της ημέρας

Για εσάς ποια είναι η πιο σημαντική στιγμή μέσα στην ημέρα;

Αν σας ρωτήσει κάποιος ποια είναι η πιο σημαντική στιγμή της ημέρας τι θα απαντούσατε; Η στιγμή που πίνετε τον καφέ σας, η στιγμή που ετοιμάζεστε να πάτε για ύπνο και αδειάζετε το μυαλό σας απ’ όλες τις σκέψεις του γραφείου;

Σύμφωνα με τον John Meyer, CEO της εμπορικής εταιρείας Lemonly που ειδικεύεται στα infographics και στην απεικόνιση δεδομένων, η πιο σημαντική στιγμή της ημέρας είναι η ώρα που κάνετε το πρόγραμμα σας.

Πολύ σωστά. Τα 20 εκείνα λεπτά που θα αφιερώσετε για να καταγράψετε το πρόγραμμα της ημέρας σας.

Εν αντιθέσει με την καταγραφή των στόχων ή του business plan που μπορεί να αγχώσουν, το ημερήσιο πρόγραμμα και η καταγραφή του θα σας διευκολύνουν και θα σας δώσουν μια καθοδήγηση ώστε να μπορείτε να ρυθμίζετε τις υποχρεώσεις σας και να μη χρειαστεί να πιεστείτε χρονικά.

Όλοι ξέρουμε άλλωστε πως το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή των εργαζομένων είναι ο χρόνος! Όλοι προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε χρόνο από κάπου, ώστε να μένει χρόνος και για άλλες εργασίες.

Γι αυτό μην το ξοδεύετε άδικα και απερίσκεπτα, ειδικά σε πράγματα που δε θα σας δώσουν τίποτα.

Οι περισσότεροι παραδέχονται πως αν είχαν περισσότερο χρόνο θα μπορούσαν να προλάβουν τα πάντα. Τι γίνεται όμως με τις δύο ώρες που θα αφιερώσετε για να δείτε μια ταινία; Ή με τη βόλτα σας στα μαγαζιά ενώ δεν έχετε σκοπό να αγοράσετε κάτι. Και κυρίως τι γίνεται με προσωπικές σας ανάγκες; Με μια έξοδο ή με το καινούργιο επεισόδιο του House of Cards που περιμένατε τόσο καιρό;

Αυτό σημαίνει πως πρέπει κάποιες φορές να λέμε όχι σε ενδιαφέρουσες προτάσεις. Σημαίνει ότι επιλέγουμε ένα πρόσωπο αντί για ένα άλλο, για να προγραμματίσετε μια συνάντηση μεγάλης διάρκειας. Σημαίνει να μπορούμε να λέμε «όχι», χωρίς να φοβόμαστε πως θα πληγώσουμε τα συναισθήματα κάποιου. Σημαίνει πως αν πούμε σήμερα όχι σε κάτι, θα μπορούμε να πούμε «ναι» αύριο σε περισσότερα.
Ξεκινήστε από αύριο, καταγράψτε όλα όσα έχετε να κάνετε εντός ημέρας και θα δείτε σύντομα πόσο πιο ήρεμο θα είναι το πρόγραμμά σας.