Βαρουφάκης: Πάω στα Εξάρχεια 30 χρόνια και θα ξαναπάω

Βαρουφάκης: Πάω στα Εξάρχεια 30 χρόνια και θα ξαναπάω

Τα κόμματα καταδικάζουν τον προπηλακισμό του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών.

«Ήταν παιδιά 18-28 ετών. Είναι παιδιά θυμωμένα, νοιώθουν την περιοχή δική τους, δεν θέλουν εκεί πολιτικούς. Δεν υπάρχει όμως άβατο!», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αναφορικά με το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες το βράδυ σε εστιατόριο στα Εξάρχεια.
«Εγώ, πάντως, θα ξαναπάω. Εγώ έρχομαι στα Εξάρχεια 30 χρόνια και θα συνεχίσω να πηγαίνω, είμαι Εξαρχιώτης», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης για την επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια και προσέθεσε:

«Στη συζήτηση οι περισσότεροι από την ομάδα των αντιεξουσιαστών έβγαλαν τις κουκούλες. Δεν είναι σωστό να βγάζουμε μίσος απέναντί τους, χρειάζεται κατανόηση σε αυτές τις περιπτώσεις, όχι να απαντάς βίαια στη βίαιη συμπεριφορά. Έφυγα χωρίς τη συνοδεία ασφάλειας από την περιοχή. (…) Η στάση της συζύγου μου ήταν συγκινητική».

Η αντίδραση των κομμάτων 

Την επίθεση που δέχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια καταδίκασαν με ανακοινώσεις του τα πολιτικά κόμματα. Το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει πως «Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τη γνήσια λαϊκή διαμαρτυρία».

Οι ΑΝΕΛ μέσω ανακοίνωσης της εκπροσώπου του κόμματος, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, σημειώνουν: «Ο προπηλακισμός του κ. Βαρουφάκη συνιστά μία άκρως φασιστική και αποκρουστική ενέργεια. Δεν έχει την παραμικρή σημασία αν οι δράστες προέρχονται από μία μικρή μειοψηφία ή όχι» και προσθέτουν:

«Η βία και η βαναυσότητα δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία, όπου το μόνο μέτρο είναι ο διάλογος και δείκτης πολιτισμού ο σεβασμός στην άποψη του άλλου. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουν απερίφραστα την επίθεση σε βάρος του υπουργού Οικονομικών».

Η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: «Καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται. Οι πρακτικές βίας δεν χωρούν στη Δημοκρατία», ενώ το ΠΑΣΟΚ σημειώνει: “Καταδικάζουμε απερίφραστα την χθεσινή επίθεση κατά του Υπουργού Οικονομικών.Υπενθυμίζουμε όμως ότι σε ανάλογες επιθέσεις στο παρελθόν κατά άλλων στελεχών, αλλά και γραφείων κομμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο «αιδημόνως» σιωπούσε, αλλά τα στελέχη του τις κάλυπταν”.