Τα κρυπτονομίσματα χρειάζονται χρόνο, λέει ο Vitalik Buterin 

Τα κρυπτονομίσματα χρειάζονται χρόνο, λέει ο Vitalik Buterin 
epa06867758 Russian-Canadian programmer Vitalik Buterin, founder and inventor of the Ethereum mining network and software development platform, along with the associated Ether (ETH) cryptocurrency, speaks at a blockchain event in Zug, Switzerland, 06 July 2018. EPA/VALENTIN FLAURAUD Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Απαιτείται χρόνος ωρίμανσης για τα κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με τον συνιδρυτή του blockchain Vitalik Buterin.

Χρόνο για να ωριμάσουν χρειάζονται τα κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με τον συνιδρυτή του blockchain Vitalik Buterin.

Κατόπιν, όπως ο Buterin, είναι καλύτερο να υπάρχουν ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν την εσωτερική ανεξαρτησία των κρυπτονομισμάτων, ακόμη κι αν αυτό εμποδίζει τη μαζική υιοθέτησή τους: «Στην πραγματικότητα, νιώθω λίγο ανακουφισμένος που καθυστερεί η εισαγωγή πολλών ETFs. Το οικοσύστημα χρειάζεται χρόνο για να ωριμάσει προτού υποβληθεί στη βάσανο των ρυθμιστικών αρχών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο συνιδρυτής του Ethereum πιστεύει ότι η χρήση της αρχής «γνώρισε τον πελάτη σου» (KYC) στην αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) είναι ένα πρόβλημα. «Το KYC στις διεπαφές DeFi θα ενοχλήσει τους χρήστες, αλλά δεν θα κάνει τίποτα ενάντια στους χάκερ. Οι χάκερ έχουν ήδη μάθει πώς να γράφουν τον δικό τους κώδικα για να αλληλεπιδρούν με έξυπνα συμβόλαια», προειδοποίησε ο Buterin.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως πιστεύει, ένας αποτελεσματικός τρόπος συμμόρφωσης με τους κανονισμούς διατηρώντας παράλληλα το απόρρητο των χρηστών είναι η χρήση αποδείξεων μηδενικής γνώσης: «Οι κανόνες πρέπει να είναι γραμμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε οι απαιτήσεις να μπορούν να ικανοποιούνται όσο το δυνατόν περισσότερο με αποδείξεις μηδενικής γνώσης».