Τα McDonald ‘s της Ιαπωνίας ξέμειναν από… πατάτες

Τα McDonald ‘s της Ιαπωνίας ξέμειναν από… πατάτες

Φρένο στις προμήθειες έχει θέσει η απεργία των εργατών στις αποβάθρες των ακτών των ΗΠΑ.

Μπορεί το φτερούγισμα μιας πεταλούδας στην Βραζιλία να προκαλέσει έναν τυφώνα στο Τέξας; Όχι απαραίτητα, αλλά μια εργατική διαφορά στη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών οδήγησε 3,135 καταστήματα των McDonald ‘s στην Ιαπωνία να περιορίσουν τις πωλήσεις τηγανιτών πατατών.

Οι διαφορές που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των 20.000 λιμενεργατών και των ναυτιλιακών εταιρειών που τους απασχολούν σε 29 λιμάνια, έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην παράδοση των κιβωτίων με 2.600 τόνους κατεψυγμένες πατάτες στην Ιαπωνία σε δύο έως τέσσερεις εβδομάδες.

Οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια ανάγκασαν έτσι τους υπεύθυνους των καταστημάτων να πουλάνε μικρότερες μερίδες με τηγανιτές πατάτες εν μέσω εορτών.

Ο εκπρόσωπος της αλυσίδας, Kokoro Toyama δήλωσε στο Reuters ότι η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που αν δεν υπήρχαν τα αποθέματα στις αποθήκες θα υπήρχε μεγάλο ενδεχόμενο να «ξεμείνει» η Ιαπωνία από πατάτες.

«Η εταιρεία δεν μπορεί ακόμα να πει με σιγουριά πότε θα επιστρέψει το μεγάλο μέγεθος στο μενού», συμπληρώνει.

Το Reuters αναφέρει ότι η Ιαπωνία εισήγαγε κατεψυγμένα προϊόντα αξίας 336 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ πέρυσι , καθιστώντας την τον μεγαλύτερο καταναλωτή στην Ασία .