Τα μέτρα της κυβέρνησης για στήριξη στους λογαριασμούς ρεύματος – Οι δράσεις κατά της ακριβείας

Τα μέτρα της κυβέρνησης για στήριξη στους λογαριασμούς ρεύματος – Οι δράσεις κατά της ακριβείας
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Την άλλη εβδομάδα θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης για όσους θερμαίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα.

Στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη στήριξη των πολιτών στους λογαριασμούς ρεύματος αλλά και στις δράσεις ώστε να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, την Πέμπτη.

Μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Μαρινάκης είπε πως ον Νοέμβριο οι ενισχύσεις στα οικιακά τιμολόγια έως 500 κιλοβατώρες θα είναι 25 ευρώ ανά μεγαβατώρα σε σχέση με 15 ευρώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα και το μέχρι αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Ανάλογα μέτρα λαμβάνονται και για τους αγρότες ενώ την άλλη εβδομάδα θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης για όσους θερμαίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα.

Είπε ότι η χώρα μας φορολόγησε με 90% τα υπερέσοδα των εταιρειών ενέργειας και εισέπραξε πάνω 370 εκ. ευρώ.

Ακόμα, πρόσθεσε πως οι ενισχύσεις αφορούν όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου. Η αξία της ενίσχυσης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες, το Νοέμβριο, ξεπερνά συνολικά τα 32,2 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος είπε πως «η κυβέρνηση προσπαθεί καθημερινά και με πολλούς τρόπους να στηρίξει τους πολίτες απέναντι και στις συνέπειες της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης και την ακρίβεια, λαμβάνοντας μέτρα που θα αυξήσουν το διαθέσιμο εισόδημά τους, κάνοντας στοχευμένες παρεμβάσεις όπως η «μόνιμη μείωση τιμής» και εντατικούς ελέγχους για την πάταξη φαινομένων κερδοσκοπίας, εικονικών εκπτώσεων και παραβάσεων που αφορούν στο μεικτό περιθώριο κέρδους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην κατεύθυνση αυτή, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης στο πρόγραμμα «Μόνιμη μείωση τιμής», έχουν ήδη ενταχθεί 233 προϊόντα, από 21 βασικές κατηγορίες. Οι μειώσεις στις τιμές ξεκινούν από 5% και φτάνουν και το 23%, αναλόγως με τον κωδικό. Στόχος του προγράμματος είναι οι κωδικοί που θα συμμετάσχουν να φτάσουν τους 500».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: