Τα νέα «πράσινα» βαγόνια του μετρό

Τα νέα «πράσινα» βαγόνια του μετρό

Καλύτερη προσβασιμότητα για τα άτομα με κινητικά προβλήματα και χαμηλότερη κατανάλωση υπόσχονται οι νέοι συρμοί. 

Η χρήση των μέσων μεταφορών μειώνουν την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τους ρύπους των αυτοκινήτων, οι 17 νέοι συρμοί του μετρό τους οποίους παρέδωσε στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ Α.Ε) η Αττικό Μετρό είναι ακόμα πιο φιλικοί προς το περιβάλλον.

Η νέα γενιά των τρένων κατασκευάστηκε από την κοινοπραξία ΗANWHA – ROTEM, η οποία κέρδισε τον διεθνή διαγωνισμό του 2009, προϋπολογισμού 155 εκατ. ευρώ. Οι συρμοί έχουν χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και κλιματίζονται, σε αντίθεση με τα τρένα πρώτης γενιάς της Αττικό Μετρό (κοινοπραξία Siemens/Alstom). Κάθε συρμός διαθέτει έξι οχήματα.

Μαζί με τους συρμούς, η Αττικό Μετρό προμηθεύτηκε τα κύρια ανταλλακτικά και ειδικά εργαλεία, απέκτησε τριετή εγγύηση καλής λειτουργίας και εκπαίδευσε το προσωπικό.

Μεταξύ άλλων, οι νέοι συρμοί διαθέτουν καλύτερη προσβασιμότητα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες (AMEA), με κινούμενο σκαλοπάτι για κάλυψη του κενού μεταξύ συρμού και αποβάθρας, και με πρόβλεψη ειδικού χώρου για τα αμαξίδια των ΑΜΕΑ.

Επίσης, είναι εξοπλισμένα με εξελιγμένο σύστημα φρένων, που θα επιτρέπει και την μελλοντική λειτουργία σε σταθμούς με πετάσματα-θύρες επί των αποβαθρών των σταθμών, αλλά και με σύστημα πληροφόρησης επιβατών με διπλές οθόνες LCD σε κάθε βαγόνι, ηλεκτρονικούς χάρτες αντί των τυπωμένων χαρτών πάνω από τις θύρες, και κάμερες εξωτερικά και εσωτερικά του συρμού.

Διαβάστε ακόμα:

Το μετρό «πάει» παραλία

Ένα τρένο… πραγματικό ξενοδοχείο!

Ο γύρος του κόσμου με ένα τρένο