Τα πέντε εμβληματικά έργα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Τα πέντε εμβληματικά έργα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός
Εμβληματικά κτίρια, συγκροτήματα αλλά και ολόκληρες γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης προβλέπεται να αλλάξουν όψη σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Την κατεδάφιση των φυλακών Κορυδαλλού και τη δημιουργία στη θέση τους ενός μεγάλου πάρκου που θα περιλαμβάνει χώρους άθλησης και πολιτισμού με έμφαση στην καλλιτεχνική δημιουργία των νέων προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα:

1. Ενοποιείται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο δίνοντας νέα ζωή στα Εξάρχεια και την ευρύτερη περιοχή. Ευχαρίστησε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που ανέλαβε το κόστος της μελέτης.

2. Κατεδαφίζονται οι φυλακές Κορυδαλλού και στη θέση τους δημιουργείται πάρκο και πολυχώρος πολιτισμού για τους νέους και τους δημότες της περιοχής.

3. Ο απρόσωπες εγκαταστάσεις της ΔΕΘ μεταμορφώνονται σε ένα πρότυπο εκθεσιακό κέντρο με χώρους πρασίνου και τη συνολική αναβάθμιση της εμπειρίας του επισκέπτη.

4. Το Βασιλικό Κτήμα στο Τατόι μετατρέπεται σε αγροδιατροφική μονάδα με περιπατητικές διαδρομές ανοιχτό σε όλους τους επισκέπτες.

5. Δημιουργείται Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας στο Κερατσίνι και συγκεκριμένα στο χώρο των παλαιών λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.

Ενοποιείται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων την επέκταση και ενοποίηση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ένα έργο που όπως υποστήριξε θα αναγεννήσει εξ ολοκλήρου τις γύρω περιοχές αναγεννώντας κυριολεκτικά τα Εξάρχεια, την Πατησίων και την Ομόνοια. «H Αθήνα αποκτά έναν νέο πόλο πολιτισμού και διεθνούς τουριστικού ενδιαφέροντος», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αξίζει δε να τονιστεί πως ο πρωθυπουργός δεν στάθηκε μόνο στη εξαγγελία του έργου αλλά προχώρησε ακόμη ένα βήμα πιο πέρα, δείχνοντας ότι οι διαδικασίες βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο, ευχαριστώντας το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που θα χρηματοδοτήσει τις πρώτες μελέτες του συγκεκριμένου έργου.

Εκτός αστικού ιστού οι φυλακές, κατεδαφίζονται οι παλιές εγκαταστάσεις του Κορυδαλλού

Ιδιαίτερη έκπληξη αποτέλεσε η αναφορά -αιφνιδιασμός- κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις φυλακές Κορυδαλλού. Όπως υπογράμμισε, αυτές θα μεταφερθούν εκτός αστικού ιστού, οι παλιές εγκαταστάσεις θα κατεδαφιστούν ενώ στη θέση τους θα αναπτυχθεί ένα μεγάλο πάρκο στο οποίο θα περιλαμβάνονται χώροι άθλησης αλλά και καλλιτεχνικής δημιουργίας. «Ο Κορυδαλλός και οι γύρω γειτονιές, επιτέλους, θα ανασαίνουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συνολική ανάπλαση του πρώην Βασιλικού Κτήματος στο Τατόι

Είναι ένα μέρος που πολλοί πολίτες επιλέγουν για μια σύντομη απόδραση και έναν περίπατο, ωστόσο έως σήμερα το πρώην Βασιλικό Κτήμα στο Τατόϊ παραμένει αναξιοποίητο. Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την πλήρη ανάπλαση του πρώην Βασιλικού Κτήματος στο Τατόι το οποίο θα ανοίξει για τους πολίτες. Θα δημιουργηθεί μικρή ξενοδοχειακή μονάδα, ειδικό μουσείο, ενώ θα λειτουργήσει παράλληλα πρότυπη αγροδιατροφική μονάδα για προϊόντα «ειδικής ετικέτας».

Όσον αφορά δε τους κήπους αυτοί θα αξιοποιηθούν και θα αποκτήσουν διαδρομές περιπάτου, ώστε ο χώρος να αναζωογονηθεί και να καταστεί επιτέλους φιλόξενος για το κοινό.

Διεθνές κέντρο καινοτομίας στη Δραπετσώνα

Σε μητροπολιτικό πάρκο που θα φιλοξενεί αθλητικές αλλά και καλλιτεχνικές δράσεις μετατρέπονται 204 στρέμματα στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη και στο ίδιο σημείο ιδρύεται διεθνές κέντρο καινοτομίας σε συνεργασία με μεγάλες επιχειρήσεις τεχνολογίας του εξωτερικού. «Στον χώρο των παλαιών Λιπασμάτων ανθίζουν πλέον ο πολιτισμός και η τεχνολογική πρόοδος».

Αναβαθμίζεται ο χώρος της ΔΕΘ

Ένα έργο που θα αναβαθμίσει και θα προσδώσει νέα αίγλη στον θεσμό της Διεθνούς Έκθεσης αλλά και σε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ακόμη ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα πάντα με όσα είπε οι εγκαταστάσεις της ΔΕΘ μεταμορφώνονται σε ένα σύγχρονο και διαδραστικό πάρκο πρασίνου που θα δώσει στην έκθεση την αίγλη που της αξίζει για τους ξένους επισκέπτες και την εμπορική και πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης.