Τα πρώτα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας θα δοθούν φέτος στο πλαίσιο της ΔΕΘ

Τα πρώτα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας θα δοθούν φέτος στο πλαίσιο της ΔΕΘ
(Ξένη Δημοσίευση) Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και την Τεχνολογία, Χρίστος Δήμας μιλάει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την επίσημη έναρξη της πλατφόρμας για τις νεοφυείς επιχειρήσεις με την επωνυμία Elevate Greece, πλατφόρμας μέρος της οποίας είναι και η δημιουργία ενός Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020, στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Η πρώτη τελετή βράβευσης των Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας θα γίνει φέτος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 11 Σεπτεμβρίου 2021, όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα την ψηφιακής πύλης Elevate Greece που ήδη μετράει 382 εγγεγραμμένες startups. Τα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας στοχεύουν στην επιβράβευση των επιχειρήσεων του Ελληνικού Οικοσυστήματος Καινοτομίας οι οποίες αναπτύσσουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες με δυνατότητα διείσδυσης στις διεθνείς αγορές.

Κάθε χρόνο, οι καλύτερες επιχειρήσεις, θα επιλέγονται μέσω της παρακολούθησης προκαθορισμένων δεικτών (KPIs) και θα βραβεύονται με τα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας από τους επίσημους υποστηρικτές, (τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ηλεκτρονική σελίδα του Elevate Greece.

Τα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας απονέμονται σε νεοφυείς επιχειρήσεις που προσφέρουν καινοτόμες λύσεις και προϊόντα με δυνατότητα κλιμάκωσης πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Ενδεικτικά κάποιες από τις κατηγορίες βραβείων είναι:

– Κοινωνική επιχειρηματικότητα

– Καινοτομία

– Οικονομικές επιδόσεις

– Επιχειρηματική εξέλιξη

– Ανθρώπινο δυναμικό

– Πωλήσεις

– Εξωστρέφεια

– Προσέλκυση επενδυτών.

Τη διεξαγωγή των πρώτων Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας “Elevate Greece” θα ανακοινώσουν αύριο το πρωί σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Χρίστος Δήμας.