Τα «selfies» της Άνγκελα Μέρκελ

Τα «selfies» της Άνγκελα Μέρκελ

Η Γερμανίδα Καγκελάριος βρέθηκε σε λύκειο του Βερολίνου και δε δίστασε να «αυτοφωτογραφηθεί» .

Το 2013 η λέξη «selfie» μπήκε στο Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης αφού ψηφίστηκε ως «Λέξη της Χρονιάς» και από τότε ξεκίνησε το ντόμινο της αυτοφωτογράφισης. Tips για να τραβάτε τις καλύτερες πόζες, διάσημα selfies, κυβερνητικά selfies – όπως εκείνο το Ομπάμα, θρησκευτικά όπως εκείνο του Πάπα αλλά και selfies που έσπασαν το ρεκόρ –όπως εκείνο των Όσκαρ-, είναι μόνο μερικές υποενότητες του κεφαλαίου «selfie».

Στο χορό μπήκε και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όταν επισκέφθηκε το ευρωπαϊκό λύκειο Robert-Jungk στο Βερολίνο. Οι νεαροί μαθητές, ειδικοί στα selfies, επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στην Μέρκελ, η οποία δε δίστασε να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Με τη γκριμάτσα, βέβαια, και το μειδίαμα στο πρόσωπο της – όπως εκείνα αποτυπώθηκαν στις φωτογραφίες του Reuters – πρέπει να ένιωθε λίγο άβολα.

Το φαινόμενο «selfie», πάντως, τείνε να πάρει δραματικές διαστάσεις αφού σύμφωνα με δημοσίευμα των International Business Times, σημειώθηκε ήδη η πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας επειδή η φωτογραφία δεν ήταν καλή. Ο 19χρονος Danny Bowman από τη Βρετανία δηλώνει εθισμένος από τα selfies (σπαταλούσε περίπου 10 ώρες τη μέρα, με 200 κλικς), σε τέτοιο βαθμό που δε δίστασε να πάρει μεγάλη ποσότητα χαπιών όταν δε βγήκε αρκετά όμορφος.

1/3

Διαβάστε ακόμα:

Τα πιο λαμπερά selfie

Οι πιο… selfie πόλεις στον κόσμο

Οι νέοι λένε «όχι» στη τηλεόραση