Τα Starbucks επεκτείνονται (επιτέλους) στην Ιταλία

Τα Starbucks επεκτείνονται (επιτέλους) στην Ιταλία

35 χρόνια αφότου τα εσπρέσο μπαρ του Μιλάνου αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τον Howard Schultz.

της Grace Dobush

Η εδώ και καιρό φημολογούμενη επέκταση των Starbucks στην Ιταλία έγινε τελικά πραγματικότητα. Το πρώτο Reserve Roastery στην Ευρώπη άνοιξε την Παρασκευή στον πολυτελέστατο χώρο ενός πρώην ταχυδρομείου στην πλατεία Piazza Cordusio του Μιλάνου.

Η εταιρία περιγράφει το κατάστημα ως «φόρο τιμής στην πόλη του Μιλάνου και σύμβολο όλων των πραγμάτων που έμαθαν τα Starbucks για τον καφέ στην 47ετή ιστορία τους». Το κατάστημα Reserve θα προσφέρει τους καφέδες που θα περίμενε κάποιος, αλλά και παραδοσιακά κοκτέιλ και προϊόντα ζύμης με την υπογραφή του Rocco Princi.

Το Reserve Roastery του Μιλάνου θα οδηγήσει στη δημιουργία 300 νέων θέσεων εργασίας ενώ σύντομα αναμένεται να ανοίξουν και κανονικά καφέ που θα λειτουργούν σε συνεργασία με τον τοπικό δικαιοδόχο Percassi.

Η είσοδος των Starbucks στην Ιταλία αναμενόταν εδώ και καιρό. Ο Howard Schultz, για χρόνια διευθύνων σύμβουλος των Starbucks και τώρα ομότιμος πρόεδρος της εταιρείας, είχε αναφέρει την Ιταλία ως υπό στόχευση αγορά ήδη από το 1998, λέγοντας στο The New Yorker ότι η δραστηριοποίηση στην Ιταλία θα ήταν «σαν να ανεβαίνεις στο Έβερεστ». Εκείνη τη χρονιά, τα Starbucks επεκτάθηκαν στο Λονδίνο, αλλά η Ιταλία έπρεπε να περιμένει άλλες δύο δεκαετίες.

«Κατά τη διάρκεια του πρώτου μου ταξιδιού στο Μιλάνο το 1983, με τράβηξε η αίσθηση της κοινότητας που βρήκα στα εσπρέσο μπαρ της πόλης – οι στιγμές ανθρώπινης σύνδεσης μεταξύ των baristas και των πελατών τους» ανέφερε σε δήλωσή του ο Schultz. «Τα εγκαίνια του Roastery στο Μιλάνο είναι μια συμβολική προέκταση της ιστορίας των Starbucks».

Το Reserve Roastery άνοιξε τις πόρτες του για τους πελάτες την Παρασκευή στις 9 το πρωί. Το Σηάτλ και η Σαγκάη είναι οι δύο άλλες πόλεις όπου έχουν ανοίξει καταστήματα Starbucks Reserve μέχρι τώρα. Στο μέλλον, αναμένεται να ανοίξουν περισσότερα στο Σικάγο, τη Νέα Υόρκη και το Τόκιο.