Τα στοιχήματα ξεκίνησαν: Πόσα λεφτά θα βγάλει η πρώτη προβολή του Star Wars;

Τα στοιχήματα ξεκίνησαν: Πόσα λεφτά θα βγάλει η πρώτη προβολή του Star Wars;

Το «The Force Awakens» αναμένεται να κάνει νέο ρεκόρ κινηματογραφικής πρεμιέρας σε αμερικανικό έδαφος.

H ταινία της χρονιάς φαίνεται να είναι το Starwars: The Force Awakens, ενώ οι αναλυτές στοιχηματίζουν στο ύψος των 200 με 220 εκατομμυρίων δολαρίων εισπράξεων παγκοσμίως για τις τρεις πρώτες μέρες που θα προβληθεί στους κινηματογράφους. Πράγμα που σημαίνει και νέο ρεκόρ κινηματογραφικής πρεμιέρας σε αμερικανικό έδαφος.

Εφόσον το «The Force Awakens» ξεκινήσει τόσο δυναμικά, θα ξεπεράσει το «Jurassic World» της Universal, το οποίο έκανε 208 εκατ. πωλήσεις το πρώτο σαββατοκύριακο προβολής του πριν έξι μήνες.

Γενικότερα, οι ταινίες του Δεκέμβρη αντιμετωπίζουν συχνά εμπόδια στις πωλήσεις τους, καθώς τα box office έχουν να ανταγωνιστούν και τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια όπως και την απουσία των παιδιών, τα οποία δεν κυκλοφορούν λόγω διακοπών, ενώ οι άσχημες καιρικές συνθήκες είναι ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο για εκείνη την περίοδο, κάτι που μπορεί να κρατήσει μακριά τους πελάτες από τον κινηματογράφο.

Παρ’ όλα αυτά εκατομμύρια άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει τα τρέιλερ του Starwars, ενώ τα εισιτήρια της πρεμιέρας έχουν ήδη εξαντληθεί εδώ και μήνες.