Τα video games σου βρίσκουν δουλειά!

REUTERS

Μια νέα επαναστατική μέθοδος προσλήψεων αναπτύσσεται από την τεχνολογική εταιρεία Starfighter.

Πώς θα φαινόταν σε κάποιους υποψήφιους για μια θέση στον τομέα της τεχνολογίας η ιδέα να δοκιμάζονται μέσω ενός video game; Σε αυτό το συναρπαστικό για πολλούς ερώτημα έρχεται να δώσει την απάντηση η εταιρεία Starfighter που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τα βιογραφικά με επιδόσεις σε βιντεοπαιχνίδια.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το New Scientist, η απόδοση των υποψηφίων θα αποτελεί το κριτήριο για μια δουλειά, κι όχι το εργασιακό τους παρελθόν.

Η εταιρεία δημιουργίας παιχνιδιών, Starfighter προωθεί μια νέα σειρά βιντεοπαιχνιδιών, που αν ο υποψήφιος για τη θέση τα πάει καλά στο παιχνίδι, τότε η επιχείρηση καταλαβαίνει ότι ενδείκνυται για πρόσληψη.

Τα παιχνίδια της Starfighter θα έχουν σενάριο: «θα κάνεις τον κατάσκοπο, για παράδειγμα» αναφέρει ο Πάτρικ Μακένζι, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας. «Το σενάριο θα είναι ότι πρέπει να παραβιάσεις τεχνολογία που προστατεύει κρατικά μυστικά, αλλά θα πρόκειται για την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την προστασία ενός συστήματος τράπεζας στον πραγματικό κόσμο».

Η θεωρία είναι ότι οι υποψήφιοι που θα είναι καλύτεροι στην παραβίαση λογισμικού στο παιχνίδι θα είναι το ίδιο αποτελεσματικοί και στην προστασία του στον πραγματικό κόσμο. Η βασική ιδέα είναι να βρίσκονται οι καλύτεροι παίκτες, και να τοποθετούνται σε δουλειές οι οποίες απαιτούν τις δεξιότητες οι οποίες επιδείχθηκαν.

«Το να γίνει κάποιος κορυφαίος παίκτης της Starfighter αποτελεί ένα άμεσο μονοπάτι για την λήψη επικερδών προσφορών για δουλειά από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, επειδή θα έχει αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά που χρειάζεται να κάνει» υποστηρίζει η εταιρεία.

Τα παιχνίδια της θα είναι εντελώς δωρεάν, και αν και δεν θα έχουν εντυπωσιακά γραφικά, το gameplay τους θα επιδιώκεται να είναι διασκεδαστικό.

Αν και δεν έχει διευκρινιστεί ποιες ακριβώς δεξιότητες θα δοκιμάζονται, η εταιρεία έχει φτιάξει ήδη ένα παιχνίδι, το Microcorruption, στο οποία οι παίκτες θα πρέπει να παραβιάσουν κλειδωμένες αποθήκες ανά τον κόσμο, που περιέχουν χρήματα.

Μια εφαρμογή για smartphone «πραγματεύεται» την κάθε κλειδαριά, και ο παίκτης πρέπει να μπει χωρίς να γνωρίζει τον κωδικό. Από 12.224 παίκτες, μόνο 182 πέρασαν το τεστ στο υψηλότερο επίπεδο δυσκολίας. Η εταιρεία θα έρθει σε επαφή με αυτούς και θα τους φέρει με τη σειρά της σε επαφή με πελάτες, οι οποίοι θα πληρώσουν τη Starfigher για τις υπηρεσίες της.