Τάσεις MRB: Στον αστερισμό της απογοήτευσης οι Έλληνες

Τάσεις MRB: Στον αστερισμό της απογοήτευσης οι Έλληνες

Τα αποτελέσματα της μέτρησης του Ιουνίου δείχνουν ότι παραμένει η απογοήτευση, αλλά σημαντική μερίδα των πολιτών δε βλέπει εναλλακτική.

Ενδιαφέρoντα συμπεράσματα όχι μόνο ως προς τη “φωτογραφία της στιγμής” όσον αφορά στις απόψεις των Ελλήνων πολιτών για την επικαιρότητα, αλλά και σε σχέση με τις βαθύτερες ανησυχίες και αξίες του εκλογικού σώματος προκύπτουν για άλλη μία φορά από τις Τάσεις της MRB, που παρουσιάζει το News 24/7.

Οι τάσεις του Ιουνίου του 2017 δείχνουν ότι παραμένει η απογοήτευση της ελληνικής κοινωνίας ιδίως όσον αφορά στην οικονομία και τις προοπτικές για το μέλλον, ωστόσο ταυτόχρονα καταγράφει σαφώς ότι δε βλέπουν εναλλακτική πολιτική και οικονομική πρόταση.

Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό ότι παρόλο που το αντιμνημόνιο παραμένει ένας σημαντικός όρος για την πλειοψηφία των πολιτών (και συγκεκριμένα για επτά στους δέκα), το 37% δηλώνει φιλοευρωπαϊκή στάση και ένα εξίσου υψηλό ποσοστό νιώθει ουσιαστικά εγκλωβισμένο στην Ευρωζώνη (καθώς απαντά ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ χωρίς όμως να είναι υπέρ το ίδιο). Έξι στους δέκα θεωρούν πιο σημαντική την παράδοση, 64% πιστεύει στη συλλογική προσπάθεια και επτά στους δέκα απαντούν ότι προτιμούν τον ωμό ρεαλισμό από τις φρούδες ελπίδες.

pac129

Είναι σαφές όμως ταυτόχρονα ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν έχει ελπίδες και προσδοκίες για το μέλλον και ενώ αξιολογούν σε υψηλά ποσοστά αρνητικά την κυβέρνηση και τα δύο κυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ταυτόχρονα δε θεωρούν ότι θα άλλαζε η κατάσταση της χώρας εάν τη διακυβέρνηση αναλάμβανε η ΝΔ (32% πιστεύει ότι η κατάσταση θα παρέμενε όσο κακή είναι σήμερα και 60,1% θεωρεί ότι δεν αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική).

Δείτε τη συνέχεια στο news247.gr