Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού

Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού

Μια περιπλάνηση με όχημα την Παιδεία και τον Πολιτισμό που σκοπό έχει να μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον.

Το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» κάνει την πρώτη στάση της διαδρομής του στο προάστιο του Πειραιά. Πιο συγκεκριμένα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας θα πραγματοποιηθούν πολλές και ιδιαίτερες εκδηλώσεις που καλούν τους πολίτες των περιοχών να πάρουν ενεργά μέρος.

Οι εκδηλώσεις στην περιοχή εγκαινιάζονται το βράδυ της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου, στις 20.00, με την παράσταση «Όπερα της Βαλίτσας» και το έργο «Ντον Τζοβάννι» του Μότσαρτ που θα παρουσιαστεί από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής, Αντώνης Σαμαράκης. Θα παρακολουθήσουμε λοιπόν, δωρεάν, αυτή την ευέλικτα, σκηνοθετημένη παράσταση όπου οι τραγουδιστές της ΕΛΣ ξετυλίγουν με πολύ πρωτότυπο τρόπο την ιστορία του ευγενούς Ντον Τζοβάννι.

Διαβάστε ακόμη: Τα πολυτιμότερα βιβλία του κόσμου

Η συνέχεια έρχεται το απόγευμα της Παρασκευής 7.2, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Από τις 17.00 έως τις 19.00 θα λάβει χώρο ένα μεγάλο debate, ένας ανοιχτός αγώνας ρητορικής δηλαδή, με θέμα τη μετανάστευση των νέων ως μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που γεννά η τρέχουσα οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με πειραματικές ταινίες που επιμελήθηκαν νέοι άνθρωποι, οι οποίοι συμμετείχαν στο δωρεάν κινηματογραφικό εργαστήριο που διεξάγεται στο πλαίσιο του Προγράμματος. Το κινηματογραφικό αυτό εργαστήριο εξυπηρετεί στην δημιουργία ερασιτεχνικών ταινιών οι οποίες ακολούθως παρουσιάζονται και στο κοινό των εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται πλούσιο και το Σάββατο 8.2 με πρωινές εξορμήσεις που μας ωθούν να συμβάλουμε στη πρωτοβουλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κερατσινίου-Δραπετσώνας να υιοθετήσει ένα πάρκο της περιοχής αλλά και να συμμετάσχει στη δενδροφύτευση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στο συγκεκριμένο πάρκο, μεριμνώντας έτσι για τους πράσινους χώρους της πόλης.

Διαβάστε ακόμη: Η Ελλάδα μέσα από 29 μαγικές φωτογραφίες

Μια περιηγητική πρόταση λοιπόν που διαρκεί από τις 11.00 έως τις 13.00, μια «πράσινη» δράση, σε συνεργασία και υπό την καθοδήγηση της WWF όπου θα πραγματοποιηθεί καταγραφή των πράσινων χώρων της περιοχής, δίνοντας σε μας του πολίτες την ευκαιρία να συνδράμομε, ώστε η ζωή στην πόλη να γίνει ομορφότερη και πιο «πράσινη»

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται το πρωί της Κυριακής 9.2, στις 12.00, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με μια ομάδα καλλιτεχνών που θα διαβάσουν αποσπάσματα από τα αγαπημένα τους βιβλία στο κοινό. Σε αυτούς συγκαταλέγονται οι Μάγια Ανδρέου, Μαρία Ζορμπά, Κερασία Σαμαρά και Γιάννης Στάνκογλου. Οι καλλιτέχνες συνοδεύονται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΚΠΙΣΝ, Γιάννη Τροχόπουλο και τον Πρόεδρο Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, Σταύρο Ζουμπουλάκη.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Ωστόσο θα δίνονται δελτία προτεραιότητας στο κοινό για όσες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε κλειστούς χώρους, μία ώρα πριν την έναρξη του προγράμματος, στον χώρο που φιλοξενούνται οι δράσεις.

*Το Πρόγραμμα «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ» υλοποιείται με την αποκλειστική στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία εμ την ΕΛΣ (www.nationalopera.gr) και την ΕΒΕ (www.nlg.gr)