Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ: Τι πρέπει να προσέχετε λόγω αυξημένης τρομοκρατίας

Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ: Τι πρέπει να προσέχετε λόγω αυξημένης τρομοκρατίας
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τους αμερικανούς πολίτες ταξιδιώτες

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, με την οποία προειδοποιεί τους αμερικανικούς πολίτες που θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό, τι να προσέξουν στις χώρες που θα επισκεφθούν εξαιτίας της αυξημένης παγκόσμιας τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με το State Department, «πρόσφατες πληροφορίες δείχνουν ότι το Ισλαμικό Κράτος, η Αλ Κάιντα, η Μπόκο Χαράμ, αλλά και άλλες τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε πολλαπλές περιοχές».

Στην ταξιδιωτική οδηγία ακόμη αναγράφεται ότι «οι Aμερικανοί πολίτες θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα, όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Συγκεκριμένα, οι στόχοι των τρομοκρατών περιλαμβάνουν κυρίως θέατρα, λαϊκές αγορές, μεγάλες αθλητικές οργανώσεις και αεροπορικές υπηρεσίες. Οι επιλογές αυτές δεν είναι τυχαίες, καθώς οι τρομοκράτες θέλουν να δρουν έχοντας πρότυπα τις μεγάλες εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Οι αμερικανικές αρχές αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων δεν έχει αποκλειστεί, καθώς οι ξένοι μαχητές που πολεμούν κατά του ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

Ωστόσο, η ταξιδιωτική οδηγία λήγει στις 24 Φεβρουαρίου 2016.