Το ταξιδιωτικό πρακτορείο που σας ταξιδεύει στα αστέρια

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο που σας ταξιδεύει στα αστέρια

Η ταξιδιωτική εταιρεία Virtuoso συνεργάζεται με τη Virgin Galactic και έναντι 250.000 δολαρίων προσφέρει την εμπειρία του ταξιδιού στο διάστημα στους πελάτες της στη Γη. 

Το 1914, ένας πρώην δήμαρχος από τη Φλόριντα πλήρωσε το σημερινό αντίστοιχο των 9.300 δολαρίων για να πετάξει με την πρώτη επιβατική πτήση στον κόσμο. Το ταξίδι είχε διάρκεια 23 λεπτών, από την Αγία Πετρούπολη στην Τάμπα και δεν ήταν καθόλου άνετο -το αεροσκάφος ήταν φτιαγμένο από ξύλο και πετούσε με ταχύτητες 100 χιλιομέτρων την ώρα- αλλά ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν διατεθειμένος να πληρώσει το αστρονομικό αυτό ποσό για ένα ταξίδι το οποίο, στην εποχή του, έμοιαζε απίθανο.

100 χρόνια αργότερα, περίπου 600 ταξιδιώτες έχουν πληρώσει 250.000 δολάρια για να συμμετάσχουν σε ένα αντίστοιχο γεγονός: την πρώτη επιβατική πτήση στο διάστημα, χάρη στην εταιρεία του Ρίτσαρντ Μπράνσον Virgin Galactic. Παρότι η ιδέα μπορεί να ακούγεται εξωπραγματική, ίσως και επικίνδυνη, για τους επίδοξους ταξιδευτές η ταξιδιωτική εταιρεία Virtuoso προσφέρει αυτή την εμπειρία σε όσους διαθέτουν την αντίστοιχη τσέπη.

«Η Virgin Galactic ήθελε να συνεργαστεί με μια εταιρεία, η οποία θα απομυθοποιούσε την εμπειρία», εξήγησε ο Μάθιου Άπτσερτς, διευθύνων σύμβουλος της Virtuoso. Η εταιρεία του έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να κλείνει θέσεις στο διαστημικό σκάφος της Virgin Galactic για πελάτες από τη Βόρεια, Νότια και Κεντρική Αμερική. «Σκοπός είναι να κάνουμε πιο ανθρώπινη την εμπειρία και περισσότερο προσιτή».

Διαβάστε ακόμη: Ταξίδι στην άκρη του διαστήματος

Παρότι ο κλάδος των ταξιδιωτικών πρακτορείων πνέει τα λοίσθια, τα 335 πρακτορεία της Virtuoso ανά τον κόσμο και οι περίπου 7.200 ταξιδιωτικοί πράκτορες απέφεραν έσοδα της τάξης των 12,5 δισ. δολαρίων πέρυσι. Η εταιρεία προσπαθεί να ακολουθήσει τις τεχνολογικές εξελίξεις της εποχής και προσφέρει εμπειρίες για όλους, από απλές μέχρι εξεζητημένες.

Η Virtuoso έχει 56 «διαπιστευμένους διαστημικούς πράκτορες», ή αλλιώς ΔΔΠ, που βοηθούν τους πελάτες μέσω μιας σύνθετης διαδικασίας -ιατρικές εξετάσεις, έγκριση συγγενών, συνεχή ενημέρωση για την πορεία του διαστημικού προγράμματος- για να υπογράψουν συμφωνία με τη Virgin Galactic. Παρότι η εμπορική δραστηριότητα της εταιρείας δεν έχει ακόμα ξεκινήσει, η Virgin Galactic σκοπεύει να στέλνει έξι επιβάτες ανά πτήση στο διάστημα σε υπο-τροχιακές πτήσεις από τις αρχές αυτού του έτους.

1/3

«Δουλεύω για τους μελλοντικούς αστροναύτες, όχι για την Virgin Galactic», είπε ο Τζέι Τζόνσον, διαπιστευμένος πράκτορας της Virtuoso. «Δεν προσπαθώ να ωραιοποιήσω τίποτα. Απλά τους κρατάω ζωντανό το ενδιαφέρον. Ο πρωταρχικός μου στόχος είναι η ικανοποίηση του πελάτη και αν έχουν απορίες προσπαθώ να τους τις λύσω».

Διαβάστε ακόμη: Ο μέγας Έλληνας αστροφυσικός που κατέκτησε το διάστημα

Ο Τζόνσον έχει κλείσει οκτώ θέσεις για τις μελλοντικές πτήσεις της Virgin Galactic. Παρότι δεν θέλησε να αποκαλύψει την ακριβή προμήθεια που παίρνει, είπε ότι δεν κάνει αυτή τη δουλειά για τα χρήματα. Αντίθετα, οι πελάτες που βρίσκει για την Virgin Galactic του αποφέρουν έσοδα από άλλες ταξιδιωτικές υπηρεσίες που τους προσφέρει. Για παράδειγμα, μόλις έκλεισε ένα ταξίδι 14 μηνών για τον γύρο του κόσμου σε έναν πελάτη που γνώρισε μέσω της δουλειάς του για τις πτήσεις της Virgin.

Η τυπική προμήθεια για ένα ταξιδιωτικό πράκτορα είναι περίπου 10% του συνολικού κόστους του ταξιδιού, αλλά η Virtuoso, ως εταιρεία πολυτελών ταξιδιών, επιτρέπει στους πράκτορές της να παίρνουν περισσότερα.

Όντας ένας εκ των ιδρυτών της Virgin Galactic, ο Άπτσερτς θα είναι μέσα στους πρώτους 80 επιβάτες για τις πτήσεις της Virgin. «Με τον καιρό το κόστος για το ταξίδι αυτό θα μειωθεί, όπως μειώθηκε και η τιμή των εισιτηρίων για τις επιβατικές πτήσεις με αεροπλάνο στη Γη», λέει. Παρ’ όλα αυτά, ο Άπτσερτς ενθαρρύνει όλους όσους μπορούν να κάνουν το ταξίδι αυτό άμεσα.

*Της Κάρολιν Φέρτσαϊλντ

Διαβάστε ακόμη: Tαξίδια με ταχύτητα υπερηχητική!