«Αχαρτογράφητα Νερά» στο νέο TEDxAthens

«Αχαρτογράφητα Νερά» στο νέο TEDxAthens

Σύγχρονοι εξερευνητές μοιράζονται με το κοινό το μαγικό τους ταξίδι στην ανακάλυψη.

Με κεντρικό θέμα τα «Αχαρτογράφητα Νερά» το TEDxAthens, που διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά τον προσεχή Νοέμβριο, επιδιώκει να «αναδείξει την ευκαιρία που βρίσκεται πίσω από το άγνωστο». Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, η φετινή σκηνή του TEDxAthens θα φιλοξενήσει ανθρώπους που ταξίδεψαν σε «αχαρτογράφητα νερά» και επιθυμούν να μοιραστούν με το κοινό τις εμπειρίες από το μαγικό τους ταξίδι στην ανακάλυψη.

Όπως και πέρυσι, η εκδήλωση θα διαρκέσει δύο ημέρες. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, το TEDxAthens δίνει ραντεβού στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, για δύο ημέρες γεμάτες από εμπειρίες, εντός και εκτός της αίθουσας. «Αυτήν τη χρονιά, σε νέα στέγη, το TEDxAthens καλωσορίζει στη σκηνή του ανθρώπους οι οποίοι ερμηνεύουν το άγνωστο ως πρόκληση, τον φόβο ως κίνητρο δημιουργίας, υπηρετώντας τον βασικό στόχο του TED, να επικοινωνήσει ιδέες που αξίζει να διαδοθούν» αναφέρει ο επιμελητής της διοργάνωσης, Δημήτρης Καλαβρός.

Διαβάστε ακόμη: Social Media: Κανόνες καλής συμπεριφοράς

Παράλληλα με την κεντρική εκδήλωση του Νοεμβρίου, η φετινή χρονιά σηματοδοτεί και τη διάθεση στο κοινό της κοινωνικής πλατφόρμας του Human Grid, η οποία καταγράφει συστηματικά τον τελευταίο χρόνο εθελοντικές οργανώσεις και ομάδες πολιτών που έχουν αναλάβει ενεργή δράση, είτε για να προσφέρουν σε συνανθρώπους τους που πλήττονται, είτε για να προσθέσουν, μέσα από τη συμμετοχή τους σε μικρότερες τοπικές πρωτοβουλίες περιβαλλοντικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα που, το δικό τους λιθαράκι για µία πιο ανθρώπινη πόλη.

Στο TEDxAthens 2013 θα συμμετέχουν και φέτος περφόρμερς που θα παρουσιάσουν ξεχωριστά μουσικά και θεατρικά δρώμενα. Ανάμεσα στους ομιλητές της εκδήλωσης είναι ο Αυστραλός εξερευνητής και συγγραφέας Τζέιμς Καστρίσιον (ο ομογενής που διέσχισε τον Νότιο Πόλο), ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Αβρανάς, που απέσπασε το βραβείο του Αργυρού Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας για την ταινία «Miss Violence» και ο επιστήμονας Λούκα Τούριν, ο οποίος διατύπωσε πρώτος τη θεωρία που προκρίνει μία κβαντική διάσταση στην όσφρηση.

Διαβάστε ακόμη: Συμβουλές δια χειρός Σερ Μπράνσον

Το TED είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στις «Ιδέες Που Αξίζει Να Διαδοθούν». Ξεκίνησε ως τετραήμερο συνέδριο στην Καλιφόρνια το 1984 και πρόκειται για μία ετήσια εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν κορυφαίες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο που μοιράζονται τις ιδέες και τις πράξεις τους. ΤΕD σημαίνει Tεχνολογία, Ψυχαγωγία, Τέχνη, (Technology, Entertainment, Design) αλλά επεκτείνεται και σε ένα πιο ευρύ φάσμα, το οποίο προσφέρει γνώση από τους πιο εμπνευσμένους στοχαστές του κόσμου και την ευκαιρία σε μία κοινότητα ανθρώπων που διψούν για το καινούριο, να συναναστραφούν και να ανταλλάξουν ιδέες.

Το TEDxAthens ξεκίνησε τη δράση του το 2009 και είναι μία από τις πρώτες TEDx εκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος του είναι να αναδείξει και να προωθήσει την εμπειρία του TED σε τοπικό επίπεδο, παρουσιάζοντας ομιλητές που εμπνέουν με τις ιδέες, τα οράματα και τα επιτεύγματά τους.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο TEDxAthens 2013 μπορούν να επισκεφθούν το http://2013.tedxathens.com/ και να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση.