Η τελευταία ιδέα της Amazon ίσως σας αναγκάσει να… αλλάξετε τις κλειδαριές

Η τελευταία ιδέα της Amazon ίσως σας αναγκάσει να… αλλάξετε τις κλειδαριές
epa06031374 (FILE) - Wworkers at the Amazon e-trader's new logistics center in Sady, near Poznan, Poland, 24 October 2014 (reissued 16 June 2017. According to reports from 16 June 2017, US electronic commerce giant is to buy US supermarket chain Whole Foods Market for some 13.7 billion US dollars. EPA/Jakub Kaczmarczyk POLAND OUT

Η Amazon  σχεδιάζει να παραδίδει τα πακέτα που στέλνει απευθείας μέσα στα σπίτια των καταναλωτών.

Η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης στον κόσμο ανακοίνωσε την έλευση του Amazon Key, ενός συστήματος κλειδαριάς και κάμερας που ελέγχεται εξ αποστάσεως από τους χρήστες και επιτρέπει στον υπεύθυνο παράδοσης ενός πακέτου να το αφήσει απευθείας μέσα στο σπίτι.

Η εξέλιξη αυτή – την οποία η Amazon προετοίμαζε για πάνω από ένα χρόνο – ίσως επιτρέψει στην εταιρεία να προσελκύσει ένα μέρος του αγοραστικού κοινού που μέχρι τώρα διστάζει να κάνει παραγγελίες επειδή δεν βρίσκεται συχνά στο σπίτι και φοβάται ότι το πακέτο θα κλαπεί αν μείνει εκτός οικίας.

Επίσης, η κίνηση αυτή σηματοδοτεί και επισήμως πλέον τη φιλοδοξία της Amazon να εμπλακεί στην ολοένα και διογκούμενη αγορά συσκευών οικιακής ασφάλειας, όπου ήδη έχει παρουσία η Alphabet με τη Nest Labs.

«Δεν πρόκειται για κάποιο πείραμά μας» ανέφερε ο Peter Larsen, αντιπρόεδρος τεχνολογίας παράδοσης προϊόντων, σε συνέντευξή του. «Πρόκειται για βασικό σκέλος της εμπειρίας αγορών μέσω της Amazon, από εδώ και πέρα».

Τα μέλη της λέσχης αγορών Amazon Prime μπορούν να πληρώσουν 249,99 δολάρια (τουλάχιστον) για μια κάμερα και μια κλειδαριά που ελέγχονται μέσω cloud και εγκαθίστανται από την ίδια την εταιρεία. Οι υπεύθυνοι παράδοσης καλούνται να χτυπήσουν το κουδούνι όταν φτάσουν στο σπίτι του αγοραστή. Αν δεν απαντήσει κανένας, τότε πρέπει να πατήσουν «ξεκλείδωμα» σε μια κινητή εφαρμογή, και τότε η Amazon ελέγχει αμέσως για να εξασφαλιστεί ότι στο σπίτι θα εισέλθει πράγματι ο υπεύθυνος delivery της εταιρείας με το πακέτο.

Στη συνέχεια, η κάμερα στέλνει βίντεο streaming στον πελάτη, ο οποίος μπορεί σε ζωντανή μετάδοση να δει την παράδοση μέσα στο σπίτι του. Τέλος, ο υπεύθυνος παράδοσης αποχωρεί και η πόρτα κλειδώνει εκ νέου.

Είναι άγνωστο κατά πόσο η συγκεκριμένη διαδικασία θα πείσει τους πελάτες ότι η υπηρεσία είναι ασφαλής.

Ο Larsen είπε ότι η κλοπή «δεν είναι κάτι που συμβαίνει στην πράξη», βάσει των αρχικών δοκιμών του προγράμματος Amazon Key.