Telegraph: Ακυβέρνητη η Ελλάδα – Θα εγκαταλείψει το ευρώ

Telegraph: Ακυβέρνητη η Ελλάδα – Θα εγκαταλείψει το ευρώ

Το δημοσίευμα χαράκτηρίζει «παραφροσύνη» το ευρώ και εκτιμά ότι πολλές χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία θα το εγκαταλείψουν σύντομα.

Ξανά στο επίκεντρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης η Ελλάδα με τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό για την προεδρική εκλογή και τις επιπτώσεις που ενδέχεται να επιφέρουν οι ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές.

Σήμερα η βρετανική εφημερίδα Telegpraph δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Το ευρώ οδεύει προς την καταστροφή! Τι τύχη για τον Ντέιβιντ Κάμερον». Το δημοσίευμα αναφέρεται στις εξελίξεις στην Ελλάδα αλλά και στην Ιταλία με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες στην οικονομία τους.

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει πως θα είναι μια τρομαχτική πραγματικότητα για εκατομμύρια οικογένειες στην Ευρώπη, όταν πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Ιταλία, θα εγκαταλείψουν την «παραφροσύνη» του ευρώ. «Μην ξεχνάτε ότι το ενιαίο νόμισμα θα λειτουργήσει σωστά μόνο με μια ενιαία οικονομική πολιτική, ένα ενιαίο ταμείο, ένα ενιαίο σύστημα φορολόγησης και δαπανών, ένα ενιαίο εθνικό κοινοβούλιο και ενιαία πολιτική ταυτότητα», αναφέρει, τονίζοντας πως όλα αυτά τα χρόνια, η «ανίκανη» ηγεσία της Ευρώπης, προσπαθεί να αποφύγει αυτό το αναπόφευκτο αποτέλεσμα και  η επικείμενη οικονομική καταστροφή θα την αναγκάσει να το αντιμετωπίσει.

«Ακυβέρνητη» η Ελλάδα
Για την Ελλάδα αναφέρει ότι είναι «ακυβέρνητη» και πρωθυπουργός άνοιξε τον δρόμο για νέες εκλογές στην χώρα, προκαλώντας «την μεγαλύτερη κατάρρευση του ελληνικού Χρηματιστηρίου». Η οικονομία της χώρας έχει συρρικνωθεί κατά 30%, το ένα τέταρτο του πληθυσμού δεν μπορεί να βρει δουλειά, λόγω της κρίσης.

Για την Ιταλία το δημοσίευμα τονίζει ότι η οικονομία είναι «ετοιμοθάνατη», η κοινωνική συνοχή έχει εξαφανιστεί και οι Ιταλοί έχουν αρχίσει να μεταναστεύουν σε βαθμό… ανησυχητικό.

Τέλος, τονίζει, πως στην Ισπανία η ανεργία των νέων αγγίζει το 50%. «Μιλάμε για εκατομμύρια κατεστραμμένες ζωές και όνειρα», γράφει ο αρθρογράφος Πίτερ Όμπορν, αναφέροντας ακόμη πως νέα πολιτικά κόμματα έχουν βγει στην επιφάνεια, από την άκρα Αριστερά έως την ακροδεξιά.

Ωστόσο, κατά το δημοσίευμα, η πιο «θανάσιμη» και πρόσφατη απειλή για το ευρώ είναι η «ανάσταση» του θρίλερ του ελληνικού χρέους.

Ο Όμπορν καταλήγει αναφέροντας ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον είναι ένας πολύ «τυχερός» πρωθυπουργός, καθώς η κρίση στην Ευρωζώνη θα τον βοηθήσει να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται και τους πολίτες να αντιληφθούν το «αιώνιο όραμα» της Μάργκαρετ Θάτσερ για μια Ευρώπη των Εθνών.