Τελικά πίνει κανείς Diet Coke;

Τελικά πίνει κανείς Diet Coke;
Stock picture of a can of Diet Coke, August 6h 2007. Credit: Susannah Ireland / The Times

Άσχημα νέα για την Coca- Cola.

H «διαιτητική» Coca -Cola κατέγραψε μείωση εσόδων 5% στο τρίτο τρίμηνο χρήσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι πωλήσεις θα ήταν αυξημένες αν δεν υπήρχαν οι νομισματικές διακυμάνσεις του τελευταίου διαστήματος, ωστόσο τα κέρδη θα ήταν και πάλι μόλις ελαφρώς υψηλότερα.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα προβλήματα της Coca-Cola είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά του δολαρίου. Οι πωλήσεις της Diet Coke μειώνονται σε όλον τον κόσμο και μόνο για το τρίτο τρίμηνο η πτώση αυτή ανήλθε στο 8%.

Είναι γεγονός πως τα ποτά διαίτης έχουν γίνει ένα ευαίσθητο σημείο για πολλές εταιρείες, καθώς υπάρχουν ευρέως ανησυχίες ότι τα τεχνητά συστατικά που προστίθενται σε αυτά τα καθιστούν λιγότερο υγιή από ό, τι φαίνεται. Για παράδειγμα, η Pepsi ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το γλυκαντικό ασπαρτάμη στα διαιτητικά ποτά της.

Η Diet Coke πλήττεται επίσης από το γεγονός πως η Coca Cola διαθέτει ένα ακόμη ποτό χαμηλό σε θερμιδική αξίας, την Coca-Cola Zero, οι πωλήσεις της οποίας αυξήθηκαν στο τελευταίο τρίμηνο χρήσης.