Τελική εισήγηση: Ανοίγει η εστίαση, 10 Μαΐου τα σχολεία και 14 Μαΐου οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Τελική εισήγηση: Ανοίγει η εστίαση, 10 Μαΐου τα σχολεία και 14 Μαΐου οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις
Κόσμος περπατά μπροστά από κλειστά καταστήματα εστίασης στην ΑΘήνα , μετά από την εφαρμογή του μέτρου του κλεισίματος της εστίασης για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού , Αθήνα, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Να ανοίξει στις 3 Μαΐου η εστίαση, στις 10 Μαΐου οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες και στις 14 Μαΐου οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις εισηγήθηκε η επιτροπή.

Συγκεκριμένα το πράσινο φως δίνεται για τις παρακάτω δραστηριότητες:

  • Άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου στους εξωτερικούς χώρους
  • Άνοιγμα δημοτικών και γυμνασίων στις 10 Μαΐου
  • Άνοιγμα διαπεριφερειακών μετακινήσεων στις 14 Μαΐου

Πόσα άτομα θα βρίσκονται στο πασχαλινό τραπέζι

Μπορεί κυβέρνηση και ειδικοί να βάζουν φρένο στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις ενόψει Πάσχα εξαιτίας των επιδημιολογικών δεδομένων, ωστόσο η Επιτροπή των ειδικών που συνεδρίασε εισηγήθηκε- μεταξύ άλλων- τον αριθμό των ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται στο πασχαλινό τραπέζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε να μπορούν να βρίσκονται στο πασχαλινό τραπέζι έως εννέα άτομα από δύο διαφορετικές οικογένειες σε εσωτερικούς χώρους και μέχρι 12 άτομα αν το τραπέζι γίνεται σε εξωτερικό χώρο.

Νωρίτερα, είχε προϊδεάσει για το θέμα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σημειώνοντας ότι στόχος είναι, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος της διασποράς, να μπορούν να βρίσκονται στο γιορτινό τραπέζι άτομα από έως και δύο οικογένειες.