Τέλος στα βουλευτικά αυτοκίνητα από το 2016

Τέλος στα βουλευτικά αυτοκίνητα από το 2016

Συνέντευξη στον ΣΚΑΙ παραχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στην οποία αναφέρθηκε και στα βουλευτικά αυτοκίνητα.

Όπως δήλωσε «βρισκόμαστε σε εξέλιξη μιας σύμβασης leasing μέχρι τον Σεπτέμβριο. Αυτή η σύμβαση θα καταγγελθεί έτσι ώστε από το 2016 και μετά να σταματήσει αυτή η παροχή».
Παραδέχθηκε ωστόσο πως είναι θέμα βούλησης.

«Ισχύει για όλους τους βουλευτές. Για κάποιο λόγο το θέμα έχει προσωποποιηθεί μόνο για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορώ να σας πω πόσες παροχές έχουμε αποποιηθεί εντός κοινοβουλίου σαν κόμμα».

Επίσης ο κ. Σακελλαρίδης αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Σε ερώτηση για τα 6 με 8 δισ. που χρειάζεται η κυβέρνηση και κατά πόσο αυτό θα οδηγήσουν σε νέα μέτρα, απάντησε:

«Υπάρχουν τρόποι είσπραξης για αύξηση της ρευστότητας. Δεν είναι λογικό να αυξήσεις τη φορολογία αλλά να διευκολύνεις τους φορολογούμενους που χρωστάνε. Το να σφίξεις ακόμα περισσότερο το λουρί σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν είναι ένα μέτρο παράλογο».

Σχολιάζοντας σχετικά με την έλευση του Brussels Group, είπε: «Χθες στις Βρυξέλλες μπήκε το πλαίσιο και η μεθοδολογία για το πως θα εξελιχθεί η διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο. Ο χώρος των τεχνικών συζητήσεων θα είναι οι Βρυξέλλες που θα υπάρχουν αντιπροσωπείες τόσο της Ελλάδας, όσο και των Θεσμών. Έχει αλλάξει το περιεχόμενο της κουβέντας και αυτό είναι μία πραγματικότητα, βάσει της απόφασης του Eurogroup. Η ελληνική κυβέρνηση έχει προτείνει ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων μέχρι τον Ιούνιο για μία νέα συμφωνία για την ανάπτυξη. Αυτό που κάνουμε είναι να κινούμαστε βάσει κοινών αποφάσεων».

Διαβάστε ακόμη: 

Έξαλλος ο Τσίπρας με τους βουλευτές του