Τέλος στην αυθαιρεσία των «γιγάντων» του διαδικτύου ζητούν 10 υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ

Τέλος στην αυθαιρεσία των «γιγάντων» του διαδικτύου ζητούν 10 υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ

Συνυπέγραψαν πολιτική δήλωση, ζητώντας να γίνουν όλες οι ενέργειες και οι κανονιστικές πράξεις, που θα τους υποχρεώνουν να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν.

 

Τέλος στην αυθαιρεσία των «γιγάντων» του ίντερνετ επιθυμούν να φέρουν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ. Όχι όλοι. Δέκα υπουργοί Οικονομικών, μεταξύ των οποίων και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, συνυπέγραψαν πολιτική δήλωση στο Ταλίν, ζητώντας να γίνουν όλες οι ενέργειες και οι κανονιστικές πράξεις, προκειμένου οι «δυνατοί» του ίντερνετ που φοροδιαφεύγουν να πληρώσουν εκείνα που τους αναλογούν.

Η πολιτική δήλωση που δημοσιεύει αποκλειστικά News 24/7, ουσιαστικά αφορά στην επικαιροποίηση των διεθνών φορολογικών κανόνων για τους ψηφιακούς γίγαντες, τονίζοντας ότι «είναι απαράδεκτο αυτές οι εταιρείες να δρουν στην ΕΕ και να αποδίδουν ελάχιστα στα δημόσια έσοδα» και ζητώντας την επιβολή «αντισταθμιστικού» φόρου, συνδεδεμένου με το τζίρο των επιχειρήσεσων αυτών.

Το Συμβούλιο του ECOFIN ανέθεσε στην Κομισιόν να επεξεργαστεί την πρακτική μέθοδο, προκειμένου να προχωρήσει στην σχετική πρόταση που θα αντανακλά στην φορολόγηση της πραγματικής οικονομικής δραστηριότητας των κολοσσών του Διαδικτύου.

Δέκα χώρες υπέγραψαν τη δήλωση συνολικά. Πέραν της Ελλάδας, οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ από Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σλοβενία, συνυπέγραψαν το κείμενο.

null

Πηγή: news247.gr