Τέλος στην πληκτρολόγηση παραστατικών για τους λογιστές!

Τέλος στην πληκτρολόγηση παραστατικών για τους λογιστές!

Η Data Communication γιορτάζει τα τριάντα της χρόνια και εγκαινιάζει μια νέα εποχή στον κλάδο της Πληροφορικής.

Την τρίτη δεκαετία δραστηριοποίησης στην ελληνική αγορά συμπλήρωσε η Data Communication και αποφάσισε να το γιορτάσει με την παρουσίαση ενός νέου καινοτόμου, σε παγκόσμιο επίπεδο, προϊόντος  για τον κλάδο των λογιστικών γραφείων, καθώς για πρώτη φορά καταργείται η πληκτρολόγηση των παραστατικών.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence) που λειτουργεί στο cloud και υλοποιεί την αυτόματη αναγνώριση και καταχώρηση παραστατικών. Απλά σκανάροντας τα παραστατικά, το DC Scan4you μετατρέπει τις ψηφιοποιημένες εικόνες των παραστατικών σε αναγνωρίσιμα στοιχεία τιμολόγησης, δημιουργώντας αυτόματα τις λογιστικές εγγραφές. Παράλληλα, πραγματοποιεί ηλεκτρονική αρχειοθέτηση των παραστατικών, παρέχοντας απόλυτη προστασία των δεδομένων.

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή ο Solutions  Division  Manager της Data Communication, κ. Πέτρος Κοραλής, υπενθύμισε ότι η εταιρεία έχει θέσει τις βάσης της πληροφορικής και της μηχανογράφησης των λογιστών στην Ελλάδα, ήταν η πρώτη που αυτοματοποίησε την εκτύπωση του ΦΠΑ και το απέστειλε  ηλεκτρονικά στο Taxis  και που το 2015 πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιο της δυο κάθετες λύσεις για την αγορά του φαρμάκου και της ενέργειας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της εταιρίας, κ. Παναγιώτης Βασιλειάδης δήλωσε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου πως η φιλοσοφία της Data Communication είναι εστιασμένη στην ποιότητα και την ευχρηστία των προϊόντων, στην υψηλού επιπέδου υποστήριξη των πελατών και στην τεχνογνωσία των στελεχών, καθώς και του Δικτύου Συνεργατών. «Η πληκτρολόγηση των παραστατικών συνιστά την πιο χρονοβόρα διαδικασία σε ένα λογιστικό γραφείο. Πλέον με το DC Scan4you εξασφαλίζουμε στους πελάτες μας ότι  η δουλειά τους μειώνεται κατά 90% με 92%, ενώ περιορίζονται σημαντικά τα λάθη”.

Η  εταιρεία την πενταετία 2012-2017 κατάφερε να διπλασιάσει το ανθρώπινο δυναμικό της, το οποίο σήμερα ανέρχεται σε 130 εργαζομένους, ενώ υπάρχει η πρόθεση περεταίρω αύξησης του αφού, όπως είπε ο κ. Βασιλειάδης, εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη σε προγραμματιστές. Στο πελατολόγιο της ελληνικών συμφερόντων επιχείρησης συγκαταλέγονται εταιρείες από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, τις τράπεζες, τον φαρμακευτικό, τον ξενοδοχειακό καθώς και από τον κλάδο της εκπαίδευσης.

Η Ελλάδα να επενδύσει στις υπηρεσίες και την Πληροφορική

«Οι υπηρεσίες και ο κλάδος της Πληροφορικής έχουν μέλλον και εκεί πρέπει να εστιάσει η Ελλάδα εάν θέλει να κάνει τη διαφορά. Παρά τις όποιες αντιξοότητες εμείς διανύουμε μια εξαιρετική περίοδο φέτος. Ο κύκλος εργασιών θα αγγίξει τα 5,8 εκατ. ευρώ και οι εκτιμήσεις είναι ότι του χρόνου θα πιάσει τα 6,7 εκατ. ευρώ» ανέφερε ο κ. Βασιλειάδης και τόνισε πως ένα μεγάλο μέρος της αύξησης του τζίρου θα προέλθει από το DC scan 4 you το οποίο έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται σε 23 πόλεις σε όλη την Ελλάδα με μελλοντικό στόχο την επέκταση σε αγορές του εξωτερικού, όπως είναι η Αγγλική.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2004 η Data Communications αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη  της Microsoft, συγκαταλέγεται μεταξύ των εταιριών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη, με πολλαπλές διακρίσεις στο διαγωνισμό Best Workplaces.