Τέλος τα πρωταπριλιάτικα αστεία από τη Microsoft

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η μεγάλη τεχνολογική εταιρεία φαίνεται πως αφήνει πίσω της την πολυετή παράδοση των πρωταπριλιάτικων αστείων.

Μην περιμένετε τρομερές πρωταπριλιάτικες φάρσες από τη Microsoft φέτος.

Παρόλο που οι εταιρικές φάρσες μπορεί να είναι αστείες και να προσελκύουν την προσοχή στις εν λόγω εταιρείες, κάτι τέτοιο μπορεί να τους γυρίσει μπούμερανγκ. Ο διευθύνων σύμβουλος μάρκετινγκ της Microsoft, ο Chris Capossela, δήλωσε ότι τα πρωταπριλιάτικα αστεία δεν αξίζουν το ρίσκο. «Εκτιμώ το ότι οι άνθρωποι μπορεί να έχουν αφιερώσει χρόνο και χρήμα σε αυτές τις δραστηριότητες, όμως πιστεύω ότι έχουμε περισσότερα να χάσουμε παρά να κερδίσουμε προσπαθώντας να είμαστε αστείοι εκείνη την ημέρα», ανέφερε ο Capossela σε ένα υπόμνημα που έλαβε η ιστοσελίδα The Verge.

Η Microsoft συνήθιζε να συμμετάσχει στην Πρωταπριλιά. Στα προηγούμενα χρόνια η εταιρεία είχε «κοροϊδέψει» το απλοϊκό logo της Google και έκανε τη μηχανή αναζήτησης Bing να μοιάζει με αυτό εκείνη τη μέρα. Το 2015, παρουσίασε το κινητό MS-DOS, μια αστεία εφαρμογή μου μετέτρεπε το λειτουργικό σύστημα στα Windows κινητά σε μια «εμπειρία» MS-DOS, που είχαν οι υπολογιστές τη δεκαετία του ’80.

Ενώ η μέρα είναι γεμάτη από τις συνηθισμένες χιουμοριστικές εταιρικές φάρσες, σε κάποιους δυστυχώς αυτό έχει γυρίσει μπούμερανγκ. Το 2016 για παράδειγμα, η Google χρειάστηκε να απολογηθεί αφού πρόσθεσε ένα μικροσκοπικό minion από την ταινία κινουμένων σχεδίων «Despicable Me» σε emails, τα οποία κατέληξαν να βάλουν στο αθόρυβο τα threads και να προκαλέσουν ένα χάος στα emails πολλών χρηστών.

Για τη Microsoft, το να μην είναι αστεία έρχεται με μια καθυστέρηση. Λίγες εβδομάδες πριν, η εταιρεία αναβίωσε για λίγο την Clippy, τον «αστείο συνδετήρα μασκότ» του Microsoft Office.

Σχετικά άρθρα