Τέρνα Ενεργειακή: Σε λειτουργία τρία νέα αιολικά πάρκα

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύ του Ομίλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ανέρχεται πλέον στα 544 MW.

Τρία νέα αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 36 MW τέθηκαν σε λειτουργία στην Ελλάδα από την Τέρνα Ενεργειακή, ανεβάζοντας τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ του Ομίλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό στα 544 MW. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε λειτουργία τέθηκαν δύο αιολικά πάρκα στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, ισχύος 11,7 MW και 6,3 MW, αντίστοιχα και ένα αιολικό πάρκο στο Δήμο Ρόδου, στην Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου, ισχύος 18 MW.

Ο Όμιλος Τέρνα Ενεργειακή έχει εγκαταστήσει 302 MW στην Ελλάδα, 138 MW στις ΗΠΑ, 74 MW στην Πολωνία και 30 MW στη Βουλγαρία. Επίσης, διαθέτει υπό κατασκευή ή έτοιμες προς κατασκευή εγκαταστάσεις ΑΠΕ ισχύος 308 MW, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνολικά, ο Όμιλος λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει αδειοδοτήσεις για εγκαταστάσεις ΑΠΕ ισχύος 852 MW στην Ευρώπη και την Αμερική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στόχος της Τέρνα Ενεργειακή είναι, στο τέλος του 2014, να έχει σε λειτουργία ή υπό κατασκευή σε όλες τις χώρες δραστηριότητάς της, περίπου 1.000 MW έργων ΑΠΕ.

Διαβάστε ακόμη: Στα 32, 794 εκατ. ευρώ το μετοχικό κεφάλαιο της Τέρνα Ενεργειακή