Terra Robot Mower: Το ρομπότ που σας κουρεύει το γκαζόν

Terra Robot Mower: Το ρομπότ που σας κουρεύει το γκαζόν

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευάστρια εταιρεία εργάζεται πάνω στο εν λόγω χλοοκοπτικό ρομπότ για περισσότερο από μια δεκαετία.

Εάν έχετε βαρεθεί να περιποιείστε το γκαζόν σας, η εταιρεία iRobot, ίσως να έχει τη λύση στο πρόβλημά σας. Η εταιρεία παρουσίασε την Τετάρτη το iRobot Terra Robot Mower, μια μηχανή γκαζόν την οποία τοποθετείτε στο γρασίδι και αφήνετε να κάνει όλη τη δουλειά για εσάς. Και όπως τα υπόλοιπα προϊόντα της iRobot, έτσι και το Terra μπορεί να ελεγχθεί από την εφαρμογή iRobot Home της εταιρείας. Η iRobot δήλωσε ότι η εφαρμογή θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε τη μηχανή, έτσι ώστε να κόψετε το γκαζόν στο επιθυμητό ύψος.

Σε συνέντευξή του στο Associated Press, ο διευθύνων σύμβουλος της iRobot, Colin Angle, δήλωσε ότι η εταιρεία του εργάζεται πάνω στο χλοοκοπτικό ρομπότ για περισσότερο από μια δεκαετία. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος, δύο φορές η εταιρεία σχεδόν εγκατέλειψε το project, πιστεύοντας ότι η κατασκευή μιας ρομποτικής μηχανής του γκαζόν ήταν πρακτικά αδύνατη. Τώρα, όμως, η iRobot κατάλαβε τι πρέπει να κάνει. Και σε μια δήλωσή της, η εταιρεία είπε ότι το Terra διαθέτει μια τεχνολογία που ονομάζεται «Imprint Smart Mapping» και η οποία της επιτρέπει να γνωρίζει σε ποιο σημείο του γρασιδιού βρίσκεται και πώς μπορεί να το κόψει σε ευθείες γραμμές. Ενώ για να το κάνει αυτό δε χρειάζεται καν καλώδια, που μπορεί να περιόριζαν την ελεύθερη κίνησή της.

Όσον αφορά τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, η iRobot σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τη μηχανή Terra στη Γερμανία το 2019 και στις ΗΠΑ το 2020. Το ακριβές κόστος της μηχανής δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Φωτογραφίες: iRobot