Τέσσερα πράγματα που κάνουν οι αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι κάθε μέρα

Τέσσερα πράγματα που κάνουν οι αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι κάθε μέρα
epa05919915 Microsoft Co-founder and philanthropist Bill Gates and his wife Melinda Gates, Co-Chair of the Bill and Melinda Gates Foundation, arrive at the Elysee Palace to receive the French Legion of Honor medal, in Paris, France, 21 April 2017. EPA/JULIEN DE ROSA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Και πώς αυτά θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας.

του Dustin McKissen

Η επιτυχία δεν είναι εύκολη, και σίγουρα δεν έρχεται σε μια νύχτα. Υπάρχουν όμως μικρά πράγματα που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα για να διασφαλίσετε την επίτευξη των επαγγελματικών σας στόχων. Το κλειδί είναι να παραμείνετε υπομονετικοί και αφοσιωμένοι.

Ιδού τέσσερα πράγματα που πρέπει να κάνετε σε ημερήσια βάση αν θέλετε να πετύχετε στη ζωή:

  1. Διαβάστε ένα βιβλίο που δεν σχετίζεται άμεσα με την καριέρα σας

Η ανάγνωση είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να δείτε τη ζωή με άλλο μάτι και να αναπτύξετε την ενσυναίσθηση που απαιτείται για να είστε αποτελεσματικός ηγέτης. Είναι σημαντικό, όμως, να επεκτείνετε τη γνώση σας πέρα από το πεδίο της εξειδίκευσής σας. Υπάρχει λόγος, δηλαδή, που ο Elon Musk διαβάζει τακτικά βιβλία επιστημονικής φαντασίας και βιογραφίες. «Μεγάλωσα με βιβλία. Πρώτα με βιβλία και μετά με τους γονείς  μου» είπε ο Musk σε συνέντευξή του στο Rolling Stone.

  1. Ξεπεράστε τη ζώνη της άνεσής σας

Το να βρείτε το θάρρος να κάνετε κάτι πέρα από τα καθιερωμένα στη ζωή σας είναι μια ένδειξη ότι ανεβαίνετε επίπεδο. Αλλιώς, δεν θα πάτε μακριά. Αν απεχθάνεστε να μιλάτε δημόσια, φροντίστε να μιλήσετε πρώτος στην επόμενη συνάντηση της εταιρικής σας ομάδας. Μπορεί να αγχωθείτε, αλλά τολμήστε το. Θα σας κάνει τη ζωή πιο εύκολη. Ο Mark Zuckerberg μάθαινε κινέζικα για χρόνια και τα κατάφερε. Η προσωπική ανάπτυξη δεν μπορεί να συμβαδίζει με τον φόβο- ο φόβος πρέπει να υποχωρεί, δίνοντας χώρο στην ατομική πρόοδο.

  1. Γυμναστείτε

Στην πενταετή μελέτη του πάνω στους πλούσιους, ο Tom Corley βρήκε ότι η σωματική άσκηση είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό αυτών των ανθρώπων. «Όσοι συνηθίζουν να ασκούνται έχουν ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων» έγραψε στο ιστολόγιό του. Στα πλεονεκτήματα αυτά περιλαμβάνονται η αυτοπεποίθηση και τα σαφώς υψηλότερα επίπεδα ενέργειας. Ένας αριθμός αυτοδημιούργητων δισεκατομμυριούχων, όπως η Oprah Winfrey, η Sheryl Sandberg και ο Richard Branson, έχουν συμπεριλάβει τη γυμναστική στην καθημερινή τους ρουτίνα.

  1. Δώστε πίσω στην κοινότητα

Οι πραγματικά επιτυχημένοι άνθρωποι κατανοούν τη σημασία του να δίνεις πίσω ένα μέρος της περιουσίας σου- ειδικά σε εκείνους που το έχουν ανάγκη. Το 2010, ο Bill και η Melinda Gates και ο Warren Buffett ξεκίνησαν το Giving Pledge, μια δέσμευση πλουσίων ατόμων και οικογενειών να προσφέρουν περισσότερο απ’ το μισό της περιουσίας τους σε σκοπούς όπως η καταπολέμηση της φτώχειας και η βελτίωση της παγκόσμιας υγείας.