Τεχνητή νοημοσύνη: Πώς να εξισορροπήσετε κινδύνους και ευκαιρίες

Τεχνητή νοημοσύνη: Πώς να εξισορροπήσετε κινδύνους και ευκαιρίες
Photo: pixabay.com
Οι ειδικοί λένε ότι όλοι μας είμαστε υπόλογοι.

Έχει εκτιμηθεί ότι μέχρι το 2030, έως και το 30% των ωρών εργασίας των Αμερικανών θα είναι εργασίες που θα μπορούσαν να αυτοματοποιηθούν, μια τάση που επιταχύνεται από τις βελτιώσεις της τεχνητής νοημοσύνης που άρχισαν να εμφανίζονται στα τέλη του περασμένου έτους.

Ποιανού ευθύνη όμως είναι να καθορίσει πώς οι τελευταίες καινοτομίες από τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη θα εφαρμοστούν σε ολόκληρη την οικονομία τα επόμενα χρόνια; Και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί με υπευθυνότητα; Οι ειδικοί λένε ότι όλοι μας είμαστε υπόλογοι.

«Χρειαζόμαστε μια πληθώρα δεξιοτήτων για να μπορέσουμε να κάνουμε καλά αυτή τη δουλειά», δήλωσε η Lara Liss, επικεφαλής υπεύθυνη για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στην Walgreens Boots Alliance, μιλώντας στην εικονική συζήτηση Fortune Brainstorm AI την περασμένη εβδομάδα, η οποία επικεντρώθηκε στον τρόπο εξισορρόπησης των κινδύνων και των ευκαιριών της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Liss ανέφερε ότι όσον αφορά την υπεύθυνη τεχνητή νοημοσύνη, οι άνθρωποι πρέπει να «σηκώσουν τα μανίκια» και να εμπλακούν περισσότερο τώρα. Και αυτή η εργασία δεν είναι μόνο για ειδικούς σε θέματα τεχνητή νοημοσύνης ή επιστήμονες πληροφορικής – το input θα πρέπει να ποικίλλει από τους προγραμματιστές μέχρι τα οικονομικά και από το μάρκετινγκ μέχρι το ανθρώπινο δυναμικό. 

«Πρέπει να έχουν μια βασική κατανόηση του πώς λειτουργεί η υπεύθυνη τεχνητή νοημοσύνη και τι πρέπει να εξετάζουν στον οργανισμό τους», τόνισε η Liss.

Σε αυτή την κατεύθυνση, το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST) των ΗΠΑ δημοσίευσε τον Ιανουάριο ένα πλαίσιο διαχείρισης κινδύνου τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο περιελάμβανε 72 αποτελέσματα που θα πρέπει να επιδιώκουν να επιτύχουν οι οργανισμοί για να μειώσουν τις διακρίσεις, να καταστήσουν τα συστήματα πιο διαφανή και να διασφαλίσουν συνολικά ότι τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που κατασκευάζονται είναι αξιόπιστα.

«Τελικά, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να ωθήσουμε τους οργανισμούς να αλλάξουν την κουλτούρα τους ώστε να είναι περισσότερο εναρμονισμένοι με τις εκτιμήσεις των κινδύνων για την τεχνητή νοημοσύνη, όπως ακριβώς κάνουμε τώρα για τον κίνδυνο στον κυβερνοχώρο ή τον κίνδυνο προστασίας της ιδιωτικότητας», δήλωσε η Reva Schwartz, επικεφαλής ερευνήτρια μεροληψίας στην τεχνητή νοημοσύνη στο NIST.

Έρευνα του συμβουλευτικού γίγαντα Accenture δείχνει ότι το 95% των στελεχών πιστεύει πως η διαχείριση κινδύνων για την τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές τους, αλλά μόνο το 6% των οργανισμών πιστεύουν ότι είναι έτοιμοι με ένα υπεύθυνο θεμέλιο για την τεχνητή νοημοσύνη που θα τους βοηθήσει να πλοηγηθούν στην ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογία.

Η Accenture πιστεύει ότι οι κορυφαίοι κίνδυνοι που δημιουργούνται από τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη περιλαμβάνουν τον αντίκτυπο στο εργατικό δυναμικό, την προστασία της ιδιωτικότητας και της πνευματικής ιδιοκτησίας, τη μεροληψία και τις ψευδαισθήσεις, οι οποίες είναι οι αρνητικές επιπτώσεις των αποφάσεων που λαμβάνονται με βάση ανακριβείς πληροφορίες σε μεγάλα γλωσσικά μοντέλα. 

Ο Arnab Chakraborty, ανώτερος διευθύνων σύμβουλος της Accenture για την παγκόσμια υπεύθυνη τεχνητή νοημοσύνη, επεσήμανε ότι η τελική ευθύνη για την αξιολόγηση του πού χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη σε έναν οργανισμό πρέπει να ξεκινά από τον διευθύνοντα σύμβουλο. Στην Accenture, οι αποφάσεις για την τεχνητή νοημοσύνη προέρχονται από μια διευθύνουσα επιτροπή που περιλαμβάνει τον CEO της εταιρείας, τον επικεφαλής τεχνολογίας, τον νομικό σύμβουλο και τον επικεφαλής λειτουργιών.

«Αυτό πρέπει να συμβεί στο επίπεδο του διοικητικού συμβουλίου, του διευθύνοντος συμβούλου και της εκτελεστικής επιτροπής», κατέληξε ο Chakraborty.

Η Liss επανέλαβε την αίσθηση που μοιράστηκαν οι Chakraborty και Schwartz. «Οι άνθρωποι παίρνουν αυτή την ευθύνη απίστευτα σοβαρά. Και νομίζω ότι ακούγεται ολοένα και περισσότερο στις αίθουσες συνεδριάσεων, στις ομάδες C-suite και σε όλες τις εταιρείες σε όλα τα επίπεδα ότι πρέπει να το κάνουμε σωστά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com