Θα διεκδικήσει τελικά η Όπρα Γουίνφρεϊ την προεδρία των ΗΠΑ;

Θα διεκδικήσει τελικά η Όπρα Γουίνφρεϊ την προεδρία των ΗΠΑ;
epa06473996 (FILE) - Oprah Winfrey smiles during the 75th annual Golden Globe Awards ceremony at the Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills, California, USA, 07 January 2018 (reissued 25 January 2018). According to media reports on 25 January 2018, Oprah Winfrey is not interested in running for US president in 2020. EPA/MIKE NELSON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η διάσημη παρουσιάστρια επιμένει ότι «κάτι τέτοιο θα την σκότωνε».

Η Όπρα Γουίνφρεϊ, η πιο επιτυχημένη παρουσιάστρια στην αμερικανική τηλεόραση φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο της βρετανικής έκδοσης του Vogue για το τεύχος Αυγούστου 2018.

Το στυλ της τηλεοπτικής σταρ επιμελήθηκε ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού, Έντουαρντ Ένινφουλ, τα μαλλιά οι Νικόλ Μάνγκρουμ και Μάλκομ Έντουαρντς, το μακιγιάζ ο Ντέρικ Ρούτλετζ και η φωτογράφιση έγινε από τους Μερτ Άτλας και Μάρκους Πιγκό. Η Όπρα Γουίνφρεϊ φορά ένα βραδινό φόρεμα από ταφτά της Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ και λευκά και κίτρινα σκουλαρίκια Buccellati με διαμάντια και σμαράγδια.

Στο κεντρικό θέμα του τεύχους η ισχυρή γυναίκα των ΜΜΕ μιλά για τον ρατσισμό, τον φεμινισμό, την εμφάνισή της στον βασιλικό γάμο της χρονιάς, τις αγάπες και τις απώλειες στη ζωή της και φυσικά για τις φήμες που την θέλουν να εισέρχεται στον στίβο της πολιτικής.

Στη συνέντευξή της στη δημοσιογράφο Ντέκα Έιτκενχεντ αναφέρει: «Σε αυτή την πολιτική δομή – με όλες τις αναλήθειες, τις ανοησίες, τις αηδίες, τις αθλιότητες, τα ύπουλα παρασκήνια που συνεχίζονται – αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να υπάρξω. Δεν θα μπορούσα να το κάνω. Δεν είναι καθαρή δουλειά. Θα με σκοτώσει». Η Όπρα Γουίνφρεϊ επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΗΠΑ, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα την «σκότωνε».

Η Γουίνφρεϊ καταχειροκροτήθηκε τον χειμώνα, όταν μίλησε για τα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων παραλαμβάνοντας τη Χρυσή Σφαίρα για το συνολικό έργο της και έπλεξε το εγκώμιο γυναικών οι οποίες αποκάλυψαν τις παρενοχλήσεις που δέχτηκαν στο Χόλυγουντ αλλά και σε άλλους επαγγελματικούς χώρους.

«Ο κόσμος μιλάει για αυτούς τους «σκοτεινούς καιρούς» αλλά θα ήθελα να αντιστρέψω αυτήν την ιδέα. Γιατί εγώ το βλέπω διαφορετικά. Σκέφτομαι ότι είναι αξιοσημείωτο που επιτέλους ξυπνήσαμε. Επί χρόνια, οι γυναίκες υπέμεναν μια τρέλα» είπε, αναφερόμενη στα κινήματα #meToo και Time’s Up που ενθαρρύνουν τις γυναίκες να μιλήσουν για την παρενόχληση που δέχθηκαν.

Στα αποσπάσματα της συνέντευξης που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο του περιοδικού, η Όπρα μιλάει επίσης για τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ, στον οπίο είχε προσκληθεί. «Μου άφησε την αίσθηση ότι όλα είναι εφικτά με τη δύναμη της αγάπης», σχολίασε.

Φωτογραφία: British Vogue- MERT ALAS & MARCUS PIGGOTT