Θα βάλει στην άκρη τα αμάξια η Uber για να φέρει ιπτάμενα οχήματα;

Θα βάλει στην άκρη τα αμάξια η Uber για να φέρει ιπτάμενα οχήματα;

Πώς το on-demand aviation θα αλλάξει το μέλλον των μετακινήσεων. 

Μια φουτουριστική αναφορά δημοσίευσε η Uber στην οποία παρουσίασε… ένα ιπτάμενο όχημα μεταφοράς, μάλλον εμπνευσμένο απ’ τον Έλον Μασκ.

Στις 100 σελίδες η Uber περιέγραψε το ιπτάμενο όχημα μεταφοράς ως ένα εναέριο όχημα, το αεροσκάφος VTOL από τα αρχικά «vertical take-off and landing».

Κάποια μέρα, υποστηρίζει η Uber, θα χρησιμοποιούμε αυτά τα μικρά ιπτάμενα οχήματα αντί των αυτοκινήτων και τα οχήματα αυτά θα αλλάξουν ριζικά την αστική κινητικότητα, δίνοντας στους ανθρώπους πίσω τον χρόνο που χάνουν καθημερινά στις μετακινήσεις. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο προϊόντων της εταιρείας Jeff Holden η επίλυση αυτών των θεμάτων είναι στον πυρήνα της αποστολή και στη δέσμευσή που έχουν απέναντι στο επιβατικό κοινό.

Στην αναφορά της Uber αναφέρεται ότι αυτά τα αεροσκάφη έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των παραδοσιακών οχημάτων, επειδή η απαραίτητη υποδομή θα είναι λιγότερο ακριβή από ό, τι να φτιαχτούν νέοι δρόμοι, γέφυρες, σήραγγες και τούνελ, ενώ ταυτόχρονα δεν χρειάζεται να ακολουθούν συγκεκριμένες διαδρομές και τελικά θα είναι πολύ πιο προσιτά.

Η Uber εντοπίζει επίσης τις πιο κρίσιμες προκλήσεις που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε, πρωτού αποκτήσουμε τα δικά μας ιπτάμενα οχήματα.

Οι προκλήσεις αυτές περιλαμβάνουν την πιστοποίηση από τους κύριους φορείς της αεροπορίας, όπως η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ, η βελτίωση της τεχνολογίας των μπαταριών και η ενεργειακή απόδοση των αεροσκαφών, η διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας, η μείωση του κόστους, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των επιβατών, η μείωση του θορύβου των αεροσκαφών και των εκπομπών, καθώς και η παροχή εκπαίδευσης πιλότων, μεταξύ άλλων.

Να σημειωθεί πώς η Uber επιθυμεί να προσθέσει τα αεροσκάφη αυτά, αλλά δεν θέλει να τα κατασκευάσει.