Θάσος: Ένα νησί με γαλαζοαπράσινα νερά

Θάσος: Ένα νησί με γαλαζοαπράσινα νερά

Όλα όσα μπορείτε να δείτε και να κάνετε επισκεπτόμενοι «το διαμάντι της Μεσογείου».

Της Χριστίνας Ζάχου

Δεκαοχτώ ναυτικά μίλια μακριά από την Καβάλα βρίσκεται η Θάσος, ένα από τα ωραιότερα νησιά του Βορείου Αιγαίου που σε όλη την έκταση της έχει ακτές. Μάλιστα, η Θάσος είναι το μοναδικό νησί που γυρίζεται κυκλικά ξεχωρίζοντας από όλα τα υπόλοιπα της Ελλάδας.

Παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, πλούσιοι κάμποι με ελαιόδεντρα, γραφικά χωριά, αρχαιολογικό μουσείο με πολλά εκθέματα, αγροτουρισμός είναι μόνο μερικά από όσα έχεις να δεις και να βιώσεις σε αυτό το νησί, «το διαμάντι της Μεσογείου» όπως έχει χαρακτηριστεί –καθόλου άδικα.

Στη Θάσο πήγα πρώτη φορά, όταν ήμουν 12 ετών και θυμάμαι με είχε ενθουσιάσει το καταπράσινο τοπίο που είχα αντικρύσει. Με το πέρασμα του χρόνου η Θάσος δεν έχει ξεφύγει από τις καταστροφικές πυρκαγιές, ωστόσο κατάφερε να αναγεννηθεί χαρίζοντας ένα πράσινο -ξανά- κάδρο τόσο στους κατοίκους της όσο και στους «ψαγμένους» τουρίστες της. Από τότε το νησί το επισκέπτομαι πολύ συχνά μιας και είναι ο τόπος συνάντησης της ελληνοσουηδικής οικογένειας μου.

Οι προτάσεις μου για το νησί:

  • Για να φτάσεις ως τη Θάσο θα πάρεις το καράβι που κάνει τη διαδρομή Κεραμωτή- Λιμένας και είναι το πιο συχνό σε αντίθεση με αυτό που πηγαίνει από Καβάλα-Πρίνου.

Διαβάστε περισσότερα στο solife.gr