Θέλετε να προσληφθείτε; Να πώς πρέπει να είναι το βιογραφικό σας!

Έχετε επτά δευτερόλεπτα για να κάνετε καλή εντύπωση με το βιογραφικό σας. Αξιοποιήστε τα σωστά!

Έχετε επτά δευτερόλεπτα προκειμένου να κάνετε καλή εντύπωση με το βιογραφικό σας. Συνεπώς, κάθε δευτερόλεπτο έχει αξία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα εργασίας, τα πρώτα επτά δευτερόλεπτα που δαπανά ένας υπεύθυνος προσλήψεων για να ελέγξει το βιογραφικό σας είναι και τα πιο αποφασιστικά σχετικά με το εάν θα του κάνετε καλή εντύπωση ή απλά θα του φανείτε αδιάφοροι. Τον υπόλοιπο χρόνο προσπαθεί απλά να επιβεβαιώσει αυτή την πρώτη του εντύπωση.

Το βιογραφικό είναι σημαντικό για την παρουσίαση του εαυτού σας, ενώ παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο για τον καθορισμό του μισθού σας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μορφή, η επιλογή λέξεων και ο τόνος είναι σημαντικός για να «κερδίσετε» τον αναγνώστη.

Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό σημείωμα, το οποίο θα σας εξασφαλίσει τη θέση εργασίας που επιθυμείτε:

Η απλότητα κερδίζει 

yourname

Η κορυφή του βιογραφικού σας είναι πολύτιμη και το μόνο που πραγματικά χρειάζεστε είναι το όνομά σας, ο αριθμός τηλεφώνου και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Περίληψη: Πείτε με λίγα λόγια ποιος/α είστε

Στην αρχή του βιογραφικού σας θα πρέπει να αναφέρετε με  δύο ή τρεις φράσεις ποιοι είστε και τι κάνετε στη ζωή σας, ποια είναι τα δυνατά χαρακτηριστικά σας και ποιες είναι οι δυνατότητές σας. Συμβουλή: Διαβάστε προσεκτικά τι αναζητά ο εργοδότης από τον υποψήφιο για τη συγκεκριμένη θέση.

Εργασιακή εμπειρία 

experience

Αυτό είναι το μόνο σημείο όπου μπορείτε να καυχηθείτε – αλλά προσεκτικά.

Θα πρέπει να αναφέρετε με τι ασχολείστε τώρα αλλά και τις παλαιότερες εργασιακές σας εμπειρίες. Μπορείτε ακόμη να αναφέρετε τι αρμοδιότητες είχατε ή έχετε κατά τη διάρκεια της εργασίας σας, αλλά και δυο ή τρία επιτεύγματα των κόπων σας.

Σχετικά με εμένα: Ένα μικρό σημείωμα

Ολοκληρώστε το βιογραφικό σας, με κάποιες προσωπικές πληροφορίες, σε μία ενότητα που θα την ονομάσετε «Σχετικά με εμένα». Πληροφορίες όπως, ότι είστε συλλέκτης γραμματοσήμων, ποια είναι τα χόμπι σας ή οι προσωπικοί σας στόχοι θα βοηθήσουν καλύτερα τον υπεύθυνο προσλήψεων να σχηματίσει μία άποψη για τον εαυτό σας.