Θεοδωράκης: Να σπάσουμε τις τριγωνικές σχέσεις πολιτικής-μίντια-τραπεζών

Θεοδωράκης: Να σπάσουμε τις τριγωνικές σχέσεις πολιτικής-μίντια-τραπεζών
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής, Παρασκευή 15 Απριλίου 2016. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της προτάσεως που κατέθεσαν ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και οι Βουλευτές του κόμματός του και ο πρόεδρος της ΚΟ των Αν.Ελ. Πάνος Καμμένος και οι βουλευτές του κόμματός του, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

«Προσχηματικές πρωτοβουλίες» χαρακτήρισε τις κινήσεις της κυβέρνησης ο πρόεδρος του Ποταμιού.

Για «προσχηματικές πρωτοβουλίες» που μόνο στόχο έχουν την δημιουργία εντυπώσεων, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στο πλαίσιο της συζήτησης για την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με την δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης, είχε καλέσει τον κ. Τσίπρα «να σπάσουμε τις τριγωνικές σχέσεις πολιτικής- μίντια- τραπεζών, οι οποίες επιβαρύνουν τα δημόσια ταμεία και νοθεύουν την ενημέρωση», επισημαίνοντας πως ο αμαρτωλός εναγκαλισμός πολιτικής – μίντια – τραπεζών έχει χαράξει την οικονομική και κοινωνική εξέλιξη. «Τράπεζες που βοηθούν ΜΜΕ, ΜΜΕ που βοηθούν πολιτικούς, πολιτικοί που βοηθούν τραπεζίτες» προσέθεσε και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να σταματήσει να «βγάζει μπροστά αρχετυπικούς μπαμπούλες» και να αποκαλύψει όλα τα στοιχεία, προσθέτοντας «κι όχι μόνο τα στοιχεία για τους μη συνεργάσιμους».

«Φέρτε στοιχεία κι αφήστε τις μπαταριές. Σταματήσετε την επέλαση του νέου κομματισμού και του αυταρχισμού στη Δικαιοσύνη, πάψτε να λαϊκίζετε για τη δήθεν ηθική σας ανωτερότητα. Αυτά διαιωνίζουν την ατιμωρησία και εκτρέφουν το λαϊκισμό» είπε ο κ. Θεοδωράκης ζητώντας διαφάνεια και κανόνες στις κομματικές δαπάνες καθώς και διαφάνεια και κανόνες στη χρηματοδότηση των ΜΜΕ, και στην κρατική διαφήμιση».

Όπως ωστόσο, είπε όλα αυτά προϋποθέτουν ότι τα κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δε θα συνεχίσουν να συμπεριφέρονται ως κατακτητές στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση, στη δικαιοσύνη, στις ανεξάρτητες αρχές, καθώς τόνισε ότι το κομματικό κράτος του χθες, το κομματικό κράτος του σήμερα, είναι αυτό που γεννά και θα συνεχίσει να γεννά αμαρτωλά τρίγωνα και αμαρτωλές χρηματοδοτήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε να κοπούν τα κονδύλια δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας των δημοσίων υπηρεσιών. Σημειώνοντας πως υπάρχουν εφημερίδες και site που ζουν από την εύνοια του κόμματος, ανέφερε ότι μια στρατιά τέτοιων Μέσων υποστηρίζουν σήμερα το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, όπως είναι ο Λαζόπουλος – Βαξεβάνης. «Ποιος τους θρέφει όλους αυτούς;» απηύθυνε το ερώτημα και πρόσθεσε πως αποκαλύφθηκε ότι εκδότες εφημερίδων και διαχειριστές site έχουν προσληφθεί στο υπουργείο Αμύνης, στο υπουργείο Τύπου.

Αναφερόμενος στην «τρίτη κορυφή του αμαρτωλού τριγώνου», όπως χαρακτήρισε τα μίντια και τη χρηματοδότησή τους, ο κ. Θεοδωράκης διερωτήθηκε που είναι ο φάκελος με τα στοιχεία για δάνεια σε ΜΜΕ, που βάσει έρευνας εφημερίδας τον προηγούμενο Οκτώβριο τα ανέβαζε σε 808 εκ. που σύμφωνα με πληροφορίες έχει η κυβέρνηση στα χέρια. «Έπρεπε να είναι εδώ σήμερα κι όχι σε κάποιο συρτάρι υπουργού σας από όπου θα ανασύρετε επιλεκτικά ό,τι χρειάζεστε για να χτυπάτε αυτούς που αυτή την εποχή είναι απέναντί σας» είπε προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε ακόμη να ορίζει το κράτος με σαφήνεια το ποσό που δικαιούται κάθε κόμμα, κάθε έτος και να υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταβολής των δόσεων της χρηματοδότησης, αιτιολογώντας πως αν το κόμμα δε γνωρίζει πότε θα πάρει τα χρήματα που προορίζονται γι’ αυτό δεν μπορεί να κάνει μια στοιχειώδη πρόβλεψη για τα έξοδά του.