Θεοδωράκης: Ο Γιούνκερ θεωρεί επαρκείς τις ελληνικές προτάσεις

Θεοδωράκης: Ο Γιούνκερ θεωρεί επαρκείς τις ελληνικές προτάσεις
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ευρωπαϊκή πορεία είναι μονόδρομος και δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ταλάντευση, υποστήριξε ο κ. Θεοδωράκης.

Οι ελληνικές προτάσεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο μικροσκόπιο της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, εξερχόμενος σήμερα από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Σημείωσε, ωστόσο, ότι σύμφωνα με την πρώτη εντύπωση που έχει αποκομίσει, οι Ευρωπαίοι θεωρούν πως βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, υπογράμμισε τη σημασία του αναπτυξιακού πακέτου που προτείνεται στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας, λέγοντας ότι ο Πρόεδρος Γιούνκερ, ο οποίος είναι φίλος της Ελλάδας, εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση. Ανέφερε, ακόμα, ότι ευελπιστεί πως και η κυβέρνηση θα επιμείνει μέχρι τέλους για την ευρωπαϊκή λύση, ενώ ο ίδιος διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι οι βουλευτές του Ποταμιού θα υπερψηφίσουν στη Βουλή τη συμφωνία, κάτι που, όπως είπε, εκτιμά πως θα κάνουν και οι περισσότεροι Έλληνες βουλευτές.

Η ευρωπαϊκή πορεία είναι μονόδρομος και δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ταλάντευση, υποστήριξε ο κ. Θεοδωράκης και σημείωσε πως η πρώτη εκτίμηση του κ. Γιούνκερ είναι ότι η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.