Θεοχάρης για Golden Visa: Η αύξηση του ορίου περιορίζει τις αυξήσεις ενοικίων

Θεοχάρης για Golden Visa: Η αύξηση του ορίου περιορίζει τις αυξήσεις ενοικίων
Top down view of the roads with cars, traffic and bulding terraces. Panoramic aerial view from a drone of the urban environment of the Greek capital, Athens. Apartments, buildings and roads in central Athens near Ampelikipi and Zografou residential neighborhood area. Athens, Greece on May 20, 2023 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα τιμαριθμοποίησης της φορολογικής κλίμακας για φυσικά πρόσωπα.

Η έρευνα του υπουργείου Οικονομικών έδειξε ότι η αύξηση του ορίου αξίας ακινήτων για την Golden Visa περιόρισε τις αυξήσεις ενοικίων και πιστεύουμε ότι το ίδιο θα συμβεί και τώρα, τόνισε σε δηλώσεις του την Παρασκευή στο Πρώτο Πρόγραμμα 91.6 και 105,8, ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης είπε ότι οι αγορές ακινήτων που συνδέονται με την Golden Visa δεν είναι πολλές και συνεπώς δεν έχουν μεγάλο ειδικό βάρος στην κτηματαγορά, αλλά επηρεάζουν ψυχολογικά τους ανθρώπους και έθεταν ένα όριο τιμών. Με τα παλιά όρια κάποιος οποίος είχε ένα σπίτι που στην αγορά άξιζε 200 χιλιάδες, το πήγαινε αυτομάτως στις 250 και μετά την αλλαγή που έγινε σε κάποιες περιοχές 400 το πήγαινε αυτόματα στις 400, ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θελήσαμε να κλείσουμε αν θέλετε αυτή τη δίοδο για να μην σπρώχνουμε τον κόσμο να αυξάνει τις τιμές υπέρογκα. Επίσης, σήμερα που η οικονομία μας πηγαίνει καλύτερα έχουμε την πολυτέλεια να πούμε ότι η χρυσή βίζα είναι για πιο πλούσιους ανθρώπους οι οποίοι θα έρθουν και θα ξοδέψουν ακόμα περισσότερα αν μείνουν στη χώρα μας. Ανθρώπους δηλαδή που θα κινηθούν σε μια αγορά των 800.000 που αν θέλετε θα ανταγωνιστούν στην αγορά με τον Έλληνα εφοπλιστή ή βιομήχανο και όχι με τον Έλληνα νέο ή τη μέση οικογένεια, τη μέση και φτωχή οικογένεια η οποία προσπαθεί να βρει ένα σπίτι ή για να μπορέσει να ικανοποιήσει τις στεγαστικές ανάγκες», τόνισε.

Ο υφυπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα τιμαριθμοποίησης της φορολογικής κλίμακας για φυσικά πρόσωπα διότι δεν υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: