Θεοχάρης στο CEO Initiative 2023: Κομβικός στόχος η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Από αριστερά προς δεξιά: Χάρης Θεοχάρης, Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Παύλoς Ευθυμίου, Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε) & Partner του Fortune Greece
Η συζήτηση του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τον Παύλο Ευθυμίου.

Για το νέο νομοσχέδιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής μίλησε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης στο CEO Initiative 2023, το μεγαλύτερο εταιρικό forum της χρονιάς από το Fortune Greece και την Tsomokos, (Πέμπτη 9/11 στη Μεγάλη Βρεταννία).

Στη συζήτηση με τον Παύλo Ευθυμίου, Γενικό Διευθυντή της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε) & Partner του Fortune Greece, ο «άνθρωπος των ειδικών αποστολών», όπως τον αποκάλεσε ο κ. Ευθυμίου, με σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο χαρτοφυλάκιό του, χαρακτήρισε κομβικό στόχο της δεύτερης 4ετίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

Χάρης Θεοχάρης, Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε σε κύριες διατάξεις, οι οποίες αφορούν μεταξύ άλλων: 1) Στην προσπάθεια μείωσης των μετρητών -με κεντρικό βραχίονα την απαγόρευσή τους στην αγοροπωλησία ακινήτων, 2) Στην παραγωγή data (POS, myData) και 3) Στους ελέγχους και πώς θα γίνουν πιο διαφανείς, ώστε να μην υπάρχει ουδεμία υποψία.

Ο υπουργός θέλησε επίσης να καταρρίψει το σχετικό μύθο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει κανένα φορολογικό σύστημα στον κόσμο, που να αναγνωρίζει όλα τα έξοδα των φυσικών προσώπων»,

Δείτε την ατζέντα του CEO Initiative 2023

*To forum μεταδίδεται διαδικτυακά – Watch Online Νow